INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Åland - Østersøens perle

Oplev det unikke finske ørige midt mellem Finland og Sverige

Sæt kursen direkte mod de tusinde øers rige, Åland. Denne isolerede perle er helt eksotisk og anderledes. Uanset hvor du befinder dig, er havet altid tæt på – ligesom alt andet i de idylliske omgivelser.

In stock
Travel Code
VAG-089

Det kan du glæde dig til

Åland består af mere end 6700 øer og skær i den Botniske Bugt og er placeret ca. 40 km fra den svenske og 100 km fra den finske kyst. Midt i den centrale del af skærgården ligger den lille by Mariehamn, hvortil vi ankommer direkte med vores fly. På den måde maksimerer grupperejsen tiden bedst muligt: Du slipper for besværet med lang rejsetid i båd eller mellemlandinger med fly.

100 års jubilæumsfejringen er i fuld gang! Åland er en international inspirationskilde til fredelig konflikthåndtering. Ålands særlige status som selvstyrende, demilitariseret og neutraliseret ørige er et resultat af et fredeligt kompromis fra 1921, som gav noget til alle. Sverige fik garanti for, at Åland ikke blev en militær trussel, Finland bevarede suveræniteten, og Åland fik selvstyre og bevarelse af det svenske sprog og deres ”egensinne”. Det siges, at denne ”selvfølelse” har været ålændingenes luft i livet i langt mere end hundrede år, og nu fejres det et helt år fra den 9. juni 2021 til 9. juni 2022.

Åland er helt eksotisk og anderledes. Uanset hvor du befinder dig, er havet altid tæt på ligesom alt andet i de idylliske omgivelser. Vi forsikrer dig, at du vil få unikke og autentiske oplevelser, hvert eneste sted vi besøger. Vi tager dig ud på ukendt jord og har fundet skovstier, særegne haver og de smukkeste kyststrækninger, som er garanti for en fantastisk aktiv ferie.

Du bliver mødt af dygtige engelsktalende lokale vandreguider, der helt hjemmevant afvikler programmet.

Vi vandrer sammenlagt ca. 25-30 km på rejsens tre vandredage, og det foregår generelt i let til moderat terræn med enkelte middelsvære passager.

Dagsprogram

Dag 1. I historiens fodspor ved Bomarsund-fæstningen og Kastelholm-slottet
Ved ankomsten til Mariehamn lufthavn mødes vi af vores lokale vandreguide. Vi kører direkte ud på tur østpå til ørigets centrale del ved Bomarsund. Den bedste udsigt over landskabet får vi hos Café Uffe på Berget. Cafeen er placeret oven på en motorvejstunnel, og du kan se ”miles and miles away”. Det er muligt (2 EUR) at klatre op i tårnet, Höga C. Herfra er udsigten spektakulær over øer, smalle næs, broer og havet.

Bomarsund er kendt for sin befæstningsruin, som vi har som pejlemærke under dagens vandringer. Efter krigen mellem Sverige og Rusland 1808-09 blev Sverige ved fredsaftalen tvunget til at opgive Åland. Fæstningen var hovedsæde og det største russiske militære anlæg på Åland. Det blev dog aldrig helt færdigbygget inden Krimkrigen, som ledte til, at den engelske og franske flåde angreb med 12.000 soldater i august 1854 og belejrede Åland. Siden har det været et demilitariseret område. Åland forblev dog russisk frem til Finlands selvstændighed i 1917.

Vi vandrer først Prästöleden (ca. 5,5 km) i dette historiske miljø på kanten mellem bjerget og havet. ”Leden” er en afmærket vandringssti. Efter frokost på pittoreske Furulundsgården fortsætter vi dagens vandring i ottetallet rundt på Bomarsundsleden. Den rute er ca. 4,5 km lang i lidt ujævnt men meget smukt terræn – bl.a. ad en 35 meter høj trappe.

Efter dagens vandringer sætter vi kursen nordpå mod vores hotel. På vejen stopper vi uden for slottet Kastelholm, som rummer historiens danske vingesus, idet kommandant Søren Norby i 1507 angreb Åland og belejrede slottet på vegne af Kong Hans. Her ligger ligeledes Jan Karlsgårdens frilandsmuseum. Vi går lidt på opdagelse i området, inden vi fortsætter det sidste stykke mod det centrale Åland og Bastö Hotel, hvor vi indkvarteres.

På Bastö Hotel er der tid til at slappe af i de naturskønne omgivelser, inden en treretters middag serveres på hotellets bykrog, som hotellets lokale landsbyrestaurant kaldes.  (F | A)

Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 10 km i moderat til svært terræn.

  

Dag 2. I den ålandske skærgård med færge til Föglö og Jyddö
Efter en lille times køretur sydpå over broer og øer til Svinö skal vi sejle med skærgårdsfærgen Skarven. Færgen fører os på en halv time til øgruppen Föglö, hvor vi skal gennemføre dagens forskellige vandringer.  

Efter ankomsten til hovedbyen Degerby går vi først den korte vej til den lokale butik for at proviantere, inden bussen kører os nordover på Föglö. Vi skal til Jyddö for at vandre i et meget varieret terræn med løvskov, friske kilder og små åer. Det er uberørt landskab med en magisk atmosfære, og det munder ud ved de øde klipper og stenstranden ved havet. Chancen for at se en havørn, der cirkler over øen, er stor. Hvis vi ikke har heldet med os, så er der heldigvis masser af flotte udsigtspunkter og lokale, særegne planter at fotografere.

Vi spiser vores picnic-frokost undervejs – du er selv med til at udpege stedet. Vi skal vandre i varierende terræn af skov og klippestrande. Vi får indsigt i tidligere tiders liv, hvordan fiskeri, landbrug og skovbrug blev drevet, og hvordan mennesket udnyttede det, naturen tilbød. Langs stien er der et fugletårn med flot udsigt over bugten mod Kökar. Fuglelivet er rigt, og havørne trækker i området.

Før vi forlader Föglö, er der tid til en gåtur rundt i Degerby. Her ligger den historiske gård fra 1912, Carlsro, hvor Ålands badehustraditioner møder det danske traditionelle badehotelkoncept. Her er en meget autentisk atmosfære og en delikatesseforretning fra 1938. Degerby byder på meget smukke villaer og hyggelige haver. Vi tager med færgen mod Svinö og med bus til vores hotel. Hvis vejret tillader det, serveres aftenens treretters middag denne dag udendørs på hotellets bykrog. (M | F | A)

Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 10 km.

 

Dag 3. Picnic i det grønne på Getabergen
Efter en lidt sen morgen kører vi med bus en halv times tid yderligere nordpå til Getabergen.

Fra Soltuna vandrer vi på Grottstigen (ca. 5 km). Getabjergene når knap hundrede meter over havets overflade og er blandt de højeste punkter på Åland. Her mødes du af et storslået landskab med lange og bølgende bjerge. Udsigten er uendelig og mægtig, først over øer og skærgård og derefter ud over det fjerne åbne hav.

Bjergområderne er golde, men vegetationen har tilpasset sig efter de vanskelige forhold, og her vokser de mest knudrede små herlige fyrretræer. Undervejs på vores vandring ser vi måske et af de karakteristiske små menneskeskabte tårne af sten, eller måske ser vi ligefrem et par stykker.

Området er kendetegnet af bjergskråninger, spændende klippeformationer og skjulte grotter. I en af grotterne gemte befolkningen sig for russere under Den store ufred (1714-1721). På ét sted er der på bjergsiden dannet terrasser, hvoraf den største ligner et naturligt amfiteater.

Under vandreturen får vi serveret en stor picnic-frokost, som bliver medbragt fra Bastö. Vi drikker også kaffe med ”fika” i skovens dybe stille ro, inden vi begiver os ned ad bakke igen. Inden hjemturen oplever vi Geta centrum, hvor vi går ad en middelaldersti rundt i byens smøger og besøger kirken.

Vi er retur på Bastö Hotel ud på eftermiddagen, så denne eftermiddag er der virkelig tid til at slappe af og bare nyde det naturskønne sted. Måske frister en svømmetur, eller hvad med en fisketur (udstyr kan lejes)?

Om aftenen har du mulighed for at spise på hotellets bykrog eller tage med på vores aftenudflugt (tilkøb) til Pub Stallhagen i Grelsby med bryggeribesøg og middag. (M | F)

På denne aftenudflugt får vi først en rundvisning i Stallhagens eget mikrobryggeri, hvilket giver et godt indblik i stedets ølproduktion.

Dernæst smager vi fire forskellige slags øl sammen med smagsprøver på Ålands delikatesser som forret. Dernæst serveres en hovedret bestående af lokale råvarer, hvor du på forhånd vælger, om du vil spise kød, fisk eller vegetarisk. På Pub Stallhagen er der nemlig ikke faste menuer, men der arbejdes efter sæson og tilgængelighed. Til middagen indgår en drikkevarer, og den afsluttes med dessert og kaffe.

Transport til og fra Pub Stallhagen foregår med lokal taxi (10 minutter), som er inkluderet i prisen.

Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 6 km i moderat til svært terræn.

 

Dag 4. Tid til at opleve Mariehamn inden hjemrejse
Efter morgenmad skal vi udforske områderne omkring Bastö, hvor vi vandrer i naturskønne omgivelser blandt lune havbugter og tæt forbi græssende køer og kalve.

Vi siger farvel til vores lokale vandreguide og forlader Bastö Hotel. Bussen kører sydpå til Mariehamn, og vi bliver sat af i Sjökvarteret. Herfra har du mulighed for at gå rundt i byen og se både stille villakvarterer og de centrale strøg. Der bliver tid til på egen hånd at finde en hyggelig cafe til frokost. Det kan være, det frister med lidt shopping, besøg på et museum eller måske håndværksbutikken SALT i Sjökvarteret inden bussen henter os for at køre den korte tur til lufthavnen, hvorefter turen går til København. (M) 

Dagens gåtur: Sammenlagt ca. 4-5 km.

Indkvartering

Det 3-stjernede Bastö Hotel sørger for, at du får et mindeværdigt ophold! Du bor tæt på vandet og naturen, og Bastö byder dig varmt velkommen.

Hotellet ligger centralt på Åland i et naturskønt område omgivet af bugter og klipper.

Restauranten ligger i en separat bygning meget tæt på hotellet. Her laves gode og velsmagende retter med udgangspunkt i lokale råvarer. Udover hjemmelavet, frisk mad kan du også altid komme og få en lille snack eller noget at drikke.

På hotellet findes totalt 20 værelser. Alle værelser er rummelige og indbydende. Ud over badeværelser har alle værelser tv, minikøleskab og gratis internetforbindelse. Desuden er der sauna på hotellet.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2123-05-202226-05-20223 nætter9.998,- DKKBESTIL
3525-08-202228-08-20223 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2123-05-2022
-
26-05-2022
39.998,- DKKBESTIL
3525-08-2022
-
28-08-2022
39.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2123-05-202226-05-20223 nætter7.998,- DKKBESTIL
3525-08-202228-08-20223 nætter7.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2123-05-2022
-
26-05-2022
37.998,- DKKBESTIL
3525-08-2022
-
28-08-2022
37.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly CPH - MHQ - CPH  
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 15 kg bagage + 5 kg håndbagage
 • Alle transporter som beskrevet
 • Transport af bagage til/fra hotel
 • 3 overnatninger i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel
 • Morgenmad
 • 3 frokoster som beskrevet
 • 2 middage som beskrevet
 • Alle udflugter som beskrevet
 • Alle entreer som beskrevet
 • Dansk rejseleder
 • Lokal engelsktalende vandreguide

Prisen inkluderer ikke:

 • Mad ombord på flyet (mod tillæg), bemærk kun kolde anretninger
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige drikkepenge

Gå til toppen af siden

Loading...