INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Gotland - sølvskattenes ø

Svenskernes egen solskinsø

Gotland er en af svenskernes foretrukne ferieøer, og det forstår man godt. Den 124 kilometer lange kyststrækning byder på dybe fyrreskove, vilde kyster og fantastiske solnedgange. 

In stock
Travel Code
VAG-090

Det kan du glæde dig til

Denne gang går turen til Gotland. Gotland bliver også kaldt for sølvskattenes ø. Intet andet sted i verden er der fundet så mange sølvskatte i jorden fra vikingetiden som på Gotland. Selve øen bugner af både kultur- og ikke mindst naturskatte. Selvom øen kan sammenlignes med den danske ø i Østersøen, Bornholm, så er der en verden til forskel. Vi skal opleve en natur, der er både rå og yndefuld, samtidig med vi dykker ned i historien og fornemmer hverdagen og den kultur, der kendetegner ”guternes” ø. Du bliver hvert sted mødt af dygtige lokale engelsktalende vandre- og cykelguider, der helt hjemmevant afvikler dagens program. Vi tager dig ud på ukendt jord og har fundet skovstier, strandstier og de smukkeste kyststrækninger, som er garanti for en fantastisk aktiv ferie.

Vi vandrer sammenlagt ca. 64-70 km på rejsens fire vandredage, og det foregår generelt i moderat terræn.

Dagsprogram

Dag 1. Visbys historiske gamle bydel

Efter ankomsten til Visby, Gotlands hovedby, der ligger et kort stykke fra lufthavnen, bliver vi kørt direkte til vores hotel. Det klassiske hotel ligger inden for byens gamle ringmur i fine historiske omgivelser helt ned til vandet.  Her sætter vi bagagen af, inden vi fortsætter ud på en byvandring i den gamle hansestad. Hvor end vi ser hen, føles det som om vi altid kun et stenkast fra havet på denne magiske ø. Visby er en velbevaret tidslomme, og vi går sammen på opdagelse i den gamle bydel, der er kendt sine krogede gader flankeret af teglstensbeklædte byhuse fra Middelalderen. Vi tager et kig ind i nogle af de mange kirker fra 1200-tallet og går en tur langs noget af den 3,4 kilometer lange bymur, der med rette har sat Visby på UNESCOs liste over verdensarv.  Bag den gamle bys smukke facader af bindingsværk dækket af røde roser, gemmer sig spændende historie. Vi dykker ned i nogle af dem… vi får forklaringen bag ”De Badende Venners” virke i byen og den botaniske have, og ikke mindst indflydelsen fra hansaforbundet og de danske konger. Efter byvandringen er der check ind på hotellet, og vi nyder resten af eftermiddagen på egen hånd med tid til frokost. Om aftenen spiser vi velkomstmiddag sammen på hotellet. (A)

Dagens gåture:  Sammenlagt ca. 4 km i let terræn.

Dag 2. Fårö - Ingmar Bergmans hjem

Dagen starter med en køretur nordpå og færgen til Fårö. Herfra forsætter vi til Ryssudden, som er beliggende længst mod syd på Fårö. Vi går vestpå fra Ryssnäset og passerer landsbyen Dämba og Ingmar Bergmans private biograf. Vi fortsætter turen ud til kysten, hvor Bergman valgte at leve store dele af hans liv. Vi går på stenstranden ved Hammars på det sydøstlige Fårö, som blev brugt som scene i filmen “Som i et spejl ”. Dette er stranden, hvor Bergman senere bygget sit elskede hjem. Du får en madpakke, som nydes et smukt sted undervejs. Et must, før vi kommer ud på de smukke enge ved Gåsemora, er et besøg i Fårö kirke. Det endelige mål på turen er Gåsemora Gård, hvor der serveres ”fika”.  Efter kaffe er det tid til at køre mod Visby, men inden vi forlader Fårö, besøger vi rauk-felterne ved Langhammar og den mægtige rauk-kyst ved Digerhuved.

Aftenen er til fri disposition. (M | F)

OBS! HAVØRNE! På denne tur er der chance for at se den ret store flok ørne på øen. Størst chance har du, hvis du vandrer langs kysten, hvor de sidder på en sten skjult i sivene.

Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 21 km i moderat til svært terræn.

Dag 3. Närsholmen længst mod øst

Vi kører i dag i bus til østsiden af Gotland. Efter at have nydt turen gennem det gotlandske landskab ankommer vi til Nabben. Fra fiskeleget starter en fantastisk tur langs havet, forbi alle de smukke fiskerbyer. For dem, der ønsker at vandre lidt længere, kan man tage en tur ud på Närsholmen, som er en 2 km² stor halvø. Det er et fuglereservat og stort parringsområde for en række fuglearter. Yderst på halvøens sydlige spids ligger Närs gamle historiske fyr. På halvøen er der forskellige sjældne planter og om foråret mange orkideer.   Frokost serveres på Närs Golfklubb, som ligger smukt blandt enebærbuskene. Efter frokost fortsætter vi med at gå langs havet, forbi Närs fiskerihavn og den dejlige sandstrand i Herte. Så glem ikke badetøjet. BEMÆRK! Møder du nogen "Närk", som man kalder beboerne i När, skal du ikke blive overrasket, hvis dialekten er svær at forstå, når de taler det gamle gutniske sprog. Eftermiddagens ”fika” serveres med boller og kage på Hotel Strandakar, og efter kaffen går turen tilbage mod Visby, hvor resten af dagen er til fri disposition.

(M | F)

Dagens vandringer: Vælg mellem 19 eller 25 km i moderat terræn.

Dag 4. Vestkysten med Lummelunda-hulerne

I dag skal vi bare køre med bussen en kort tur langs kysten, hvor den smukke fiskerby, Nyhamn, er udgangspunktet for dagens vandretur. Fra Nyhamn går vi ad smukke stier, der snor sig langs kysten. På vejen er der meget andet end smuk natur at opleve, både historisk og kulturelt. Du får en madpakke med, som kan nydes på et dejligt sted undervejs – du er selv med til at udpege stedet. Vi passerer de dunkle Lummelunda-hulerne, som er et besøg værd (entre). Ved havnen i Själsö er det flere ting at se på, såsom fiskerlejet og Villa Muramaris. Vi laver et stop ved det dejlige Själsö bageri og nyder friskbagte boller til eftermiddagskaffen. Efter ”fikan” i Själsö har vi ikke langt at gå, før vi er tilbage i Visby. På turen tilbage kan du her vælge, om du vil gå langs havet eller indenfor murene. Aftenen er til fri disposition i skønne Visby. (M | F)

Mulighed for vandring på egen hånd:

På denne tur bestemmer du selv, om du går med guiden, eller om du vil vandre alene.

Hvis du hele tiden sørger for at have havet på din højre side, så kan du ikke fare vild.

Dagens vandringer: Sammenlagt ca. 20 km i moderat terræn.

Dag 5. Udforsk på egen hånd før hjemrejse

Dagen er til fri disposition, hvor du kan gå en tur i den smukke gamle by, besøge byens museum Fornsalen eller domkirken, før vi omkring middagstid kører til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.  (M)

Indkvartering

Best Western Strand Hotel er et førsteklasses hotel beliggende midt i verdensarvsbyen Visby, lige inden for ringmuren. Hotellet er omringet af smukke middelalderlige omgivelser, og det er kun et stenkast fra havet på denne magiske ø. Hotellet ligger i det gamle Visby Bryggeris lokaler fra 1854. Bryggeriet blev omdannet til et hotel i 1982 og startede som et lille familiehotel med kun 13 værelser. I dag består hotellet af 124 værelser og suiter. Her tilbydes du en afslappet atmosfære med fri adgang til et meget hyggeligt afslapningsområde. Tillige kan du nyde udsigten til havet og Visby centrum fra tagterrassen.

 • Gratis trådløs internetadgang/Wi-fi
 • TV på alle værelser
 • Te- og kaffefaciliteter på alle værelse
 • Wellnessområde med lille swimmingpool
 • Restaurant og bar
 • Miljøinitiativer

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3529-08-202202-09-20224 nætter11.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3529-08-2022
-
02-09-2022
411.498,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3529-08-202202-09-20224 nætter9.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3529-08-2022
-
02-09-2022
49.498,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen

 • Fly fra CPH-VBY-CPH
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • 15 kg bagage
 • Alle transporter som beskrevet
 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på  4* hotel
 • Morgenmad
 • 3 x frokost
 • 3 x kaffestop
 • 1 x middag
 • Alle udflugter som beskrevet
 • Alle entreer som beskrevet
 • Danske rejseleder
 • Lokale engelsktalende vandreguider

Ikke inkluderet i prisen

 • Mad ombord på flyet (mod tillæg), bemærk kun kolde anretninger
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige drikkepenge

Gå til toppen af siden

Loading...