Gotland, Øland & Karlskrona

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Kom med på en uges tur til fantastiske Sverige. Oplev smuk natur langs hele kysten fra Karlskrona til Gotland og besøg de historiske slotte på Øland.

In stock
Travel Code
FOR-SE-002

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Noget af det smukkeste svenske natur finder man på kyststrækningen fra Karlskrona til Gotland. Vi ser de idylliske svenske skærgårdsøer, besøger kongelige slotte på Øland, og nyder den enestående natur på Sveriges største ø Gotland.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Afrejse og ankomst i Kalmar

Vi kører fra vores hjembyer tidligt om morgenen. Først kører vi via Øresundsbroen til Malmø, og derfra videre igennem de skånske landskaber, via Växjo, mod den historiske by Kalmar. Her bliver vi indkvarteret på et hotel i centrum, og mødes om aftenen til middag i hotellets restaurant. 

Dag 2 - Udflugt til Øland med Solliden Slotspark  

I dag skal vi på en skøn tur til Øland. Vi kører fra Kalmar, og over den 6 km lange bro, inden vi når frem til øen, der byder på store oplevelser. På vores ø-tur besøger vi den kongelige sommerresidens Solliden. Vi går en tur i slotsparken og ser den smukke have, inden vi forsætter til byen Borgholm, hvor der bliver mulighed for at købe lidt frokost. Undervejs gør vi stop ved byens imponerende slotsruin. Over middag, kører vi ned langs østkysten, og ser nogle af de mange velbevarede stubmøller. Vi slutter dagens udflugt på den sydlige del af øen, hvor vi finder Alvaret, et stort ørkenlignende område, hvor der er gode vækstbetingelser for mange specielle planter, som normalt vokser helt andre steder i verden.  

Dag 3 - Kalmar og Gotland

Dagen starter med en god morgenmad på hotellet. Derefter skal vi på en byrundtur i Kalmar, hvor vi ser de historiske bygninger, brostensbelagte gader og smukke parker. Fra afstand kan vi betragte byens flotte renæssanceslot, der er et af Nordens bedst bevarende slotte. Senere fortsætter vi mod byen Oskarshamm, hvor færgen afgår mod Visby på Gotland. Efter ankomst bliver vi indkvarteret og der bliver tid til at nyde byen og de flotte omgivelser. Visby byder på små, krogede middelaldergader, mange farverige byhuse og omkring byen, er der en 3,5 km. lang bymur. Bymidten er optaget på UNESCOS’ verdensarvsliste.   

Dag 4 - Gotlands nordkyst og Fårö

Turen går mod det nordlige Gotland, hvor vi skal over til Fårö. Øen skiller sig ud fra resten af Gotland, med sit mere flade terræn og golde landskaber. Ikke desto mindre, er øen yderste populær, og lokker mange besøgende til, der nyder de smukke lange sandstrande. Ud fra Fårøs nordvestkyst, finder vi de imponerende høje kalksøjler, rauker, som endnu står tilbage efter at havet gennem årtusinder har vasket den blødere del af kalken væk. Efter vores rundtur på Fårö, gør vi stop ved det lille museum og kirke, hvor filminstruktør og manuskriptforfatter Ingmar Bergman er begravet. Hen på eftermiddagen, tager vi den lille færge tilbage til Gotland og kører mod Visby. 
 

Dag 5 - Den sydlige del af Gotland  

Efter en solid morgenmad, drager vi ud på nye eventyr på Gotland. Denne gang går turen ned langs den flotte Ekstakyst, strækningen er helt sikkert en af de smukkeste på øen. Den sydlige del, er noget grønnere og mere frodig, end det vi oplevede igår på Fårö. Vi skal besøge Gröntligebo Kirke, hvor vi ser Asger Jorns gravsted, som han selv har skabt. Vi gør også ophold i den lille hyggelige by Klintehamn. Hen på eftermiddagen, er vi tilbage i Visby, hvor der god tid på egen hånd. 


Dag 6 - Karlskrona  

Vi står tidligt op, og tager morgenfærgen tilbage til fastlandet. Dernæst begynder vores rejse ned mod den største by i Blekinge, Karlskrona. Byen blev grundlagt som flådebase tilbage i 1680 af Karl 11, og rummer en stor søfartshistorie. Vi har ophold i centrum, og herfra går vi en byvandring ved Stortoget, hvor vi kan betragte de mange seværdigheder, blandt andet Fredrikskyrkan og Trefaldighetskyrkan, der har en unik kuppel.


Dag 7 - Sejltur ved Skærgårdsøerne, hjemrejse 

Vi er nået frem til rejsens sidste dag, men der venter flere skønne oplevelser forude. Om formiddagen skal vi nemlig på en behagelig 2 timers sejlads, med start fra Fisktorget. Vi sejler ud forbi de mange naturskønne skærgårdsøer, der ligger i farvandet omkring Karlskrona. Ved middagstid, sætter vi kursen mod Danmark, og der er forventet hjemkomst midt på aftenen.

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

  • Bus i 7 dage inkl. broafgift 
  • Ophold 2 nætter i Kalmar 
  • Ophold 3 nætter i Visby, Gotland 
  • Ophold 1 nat i Karlskrona 
  • Halvpension på hotellerne
  • 1 x frokostmadpakke dag 4 
  • Færger t/r til Gotland og Fårö 
  • Entré Solliden Slotspark 
  • Sejltur ved skærgårdsøerne  
  • Dansk rejseleder 
Gå til toppen af siden