Harzen

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Harzen er et af de hyggeliste og smukkeste områder i Tyskland. Her får du mulighed for at opleve skøn natyr og charmerende middelalderbyer.

In stock
Travel Code
FOR-DE-007

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Harzen er alt, hvad man forbinder med middelaldermagi og bindingsværksidyl. Magien finder vi på det gamle slot i Wernigerode og idyl skorter det
ikke på i Goslar. Alt sammen krydret med natur af en anden verden.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1

Turen går over grænsen, ned gennem Nordtyskland, forbi Hamborg og Hannover inden vi når frem til vores hotel i Braunlage, hvor vi indkvarteres og efterfølgende spiser fælles middag.  

Dag 2 - Bimmelbahn og malm i Goslar

Vi skal i dag på en spændende tur til Kejserbyen Gozlar. Her begynder vi med en rundtur med det lille traktortog ”Bimmelbahn”, der kører os rundt i den gamle bydel. Når vi kommer forbi Kaiserpfalz, Siemenshaus og de andre smukke gamle historiske bygninger, er det ikke svært at forstå at denne del af byen er optaget på UNESCO’ Verdensarvsliste. Turen slutter tilbage på torvet, hvor vi kl. 12 kan opleve byen figur- og klokkespil. Der vil nu være tid på egen hånd, til at spise frokost på en af de mange hyggelige caféer og ellers bare nyde de pragtfulde bindingsværkshuse. Harzen er et skattekammer af mineraler og metaller. Her finder vi både sølv, kobber, kul, jern og guldmier. Derfor er det jo også meget passende, at vi på vejen hjem skal besøge Malmbjergværket ”Rammelsberg”, som er en af de største sammenhængende miner i verden, og som i sin tid gjorde Goslar til en meget velhavende by. Her skal vi ca. 500 m ind i bjerget ad de gamle minegange med grubetoget.. Husk varmt tøj, da det bliver køligt inde i bjerget.  
Turen går nu hjem til Braunlage igen. 

Dag 3 - Den smukkeste bjergsø

I dag skal vi ud og fortabe os i den fantastiske natur som kendetegner Harzen. Vi starter til søs med en sejltur på den opdæmmede sø Okserstausee. Fra båden har vi en skøn udsigt til bjergene med kløfter, huler og brusende vandland. Mens vi er ombord får vi et let frokostmåltid. Vi fortsætter gennem de smukke landskaber og næste stop bliver i kurbyen Claustal-Zellerfeld, her går vi en tur i byen, hvor hoved attraktionen er den imponerende blå trækirke, der blev bygget i 1637 og som er den største trækirke i Tyskland. Har vi brug for at slukke tørsten kan vi også slå et smut forbi byens bryggeri.  Turen hjem går af de snoede bjergveje. 

Dag 4 - Kejserbyen Wernigerode

Kejserbyen Wernigerode er dagens første stop. Denne hyggelige by ligger i det nordlige Harzen, i det der i dag er det gamle DDR. Bag byen troner Brocken bjerget og over byen det imponerende Wernigerode Schloss, som vi skal besøge. 
Vi skal også på byrundtur til fods rundt i de hyggelige gader. Her kommer vi forbi det flotte rådhus med de to slanke spir, byens mindste hus på kun 10 kvadratmente og også springvandet på torvet.  
Efter frokost på egen hånd, mødes vi igen og tager toget op til Drei Annen Hohne, hvorfra der venter en spektakulær udsigt ud over Hochharz nationalparken. 
Herfra kører vi den smukke rute hjem til hotellet 

Dag 5 - Hundertwassers farveorgie

Vi tager afsked med Harzen efter morgenmaden og kører hurtigt nordpå. Vi stopper i byen Uelzen, hvor vi ser banegården, som er udsmykket af kunstneren Hundertwasser, der er endt for sine skæve og ikke mindst farverige værker. I det nordtyske holder vi en pause for at få frokost. Herefter videre til grænsen med mulighed for indkøbspause, inden turen fortsætter hjemad. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

 • Bus i 5 dage 
 • Ophold i 4 nætter på hotel i Braunlauge
 • Halvpension på hotellet
 • 1 x frokostsandwich 1 dag
 • 2 x frokost dag 3 og 5 
 • Byrundtur i Goslar 
 • Bimmelbahn i Goslar 
 • Togtur ind i Malmbjergsværket ”Rammelsberg” 
 • Sejltur på Okerstasee  
 • Besøg i trækirken i Claustal-Zellerfeld 
 • Byrundtur i Wernigerode  
 • Entré til Wernigerode Schloss 
 • Tur med tog til Drei Annen Hohne 
 • Stop ved Uelzen 
 • Dansk Rejseleder 
    Gå til toppen af siden