Riga

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Besøg Letlands fantastiske hovedstad Riga. Over 4 dage kommer du til at opleve en by fyldt med historie og utrolig smuk arkitektur.

In stock
Travel Code
FOR-LV-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

I Riga finder vi kultur og historie i verdensklasse! Fra årtier med Sovjetisk undertrykkelse og hvad deraf følger – er Riga nu en by i topklasse. Riga er på UNESCOs liste over verdensarv og det kan man sagtens forstå, når man går rundt i byen.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Ankomst og byrundtur til fods

Vi mødes i lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte til Riga, det er en kort tur på omkring 2 timer. Fra lufthavnen kører vi ind til byen og vores hotel. I løbet af aftenen går vi en lille tur, så vi får en fornemmelse af byen, inden vi rigtig skal ud at udforske de næste par dage. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 2 og 3 - Peterskirken, Riga Art Nouveau Museum og Besættelsesmuseet

Riga er ikke en kæmpe storby, derfor opleves den også bedst til fods, og den er utrolig nem at komme rundt i. Vi kommer i løbet af de næste to dage, til at opleve alt det bedste byen har at byde på. 

Vi ser domkirken, som er den største middelalderlige kirke i hele Baltikum. Peterskirkens spir rager 122 meter op over byen. Heldigvis er der en elevator, der tager os op til 72 meters højde, og her har vi en fantastisk 360° udsigt ud over byens tage. 

Vi kommer også forbi ”Sorthovedernes Hus”. Huset blev opført tilbage i det 14. århundrede af Sorthoved Kompagniet, som var en forening af ugifte, tyske handelsmænd. Undervejs skal vi bestemt også "smage" på Riga, så vi går en tur rundt i markedshallerne. Markedet er indrettet i hangarer, og det er delt op i temaer; fisk, kød, grønt osv. Apropos mad og drikke, så skal vi selvfølgelig også smage letternes nationaldrik ”Balzam” (måske for sjælen). Det er en sort bitter, som siges at være en medicin mod alt. På turen skal vi også igennem det fantastiske Jugendstilkvarter. Området er et stort bidrag til europæisk kulturhistorie og husene er opført omkring 1900, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. I en af de smukke bygninger, finder vi Rigas Art Nouveau Museum, og bare den fantastiske vindeltrappe er et besøg værd. 

Rigas mest kendte monument er Frihedsmonumentet, med kvindeskikkelser, rejst som et symbol på lettisk frihed og uafhængighed i 1935. Monumentet er også stedet, hvor letterne ærer de soldater, der mistede livet under uafhængighedskrigen.  

Besættelsesmuseet er også på programmet, og her får vi historien, om den gamle Sovjetunions og Tysklands besættelse af Letland. Vi ser Riga Slottet og byens gamle voldgrave, der nu udgør en del af byens dejlige park. Vi slutter hver dag af med dejlig middag på vores hotel eller på en restaurant i byen. 

Dag 4 – Hjemrejse 

Stille start på dagen, inden det bliver tid til at tage afsked med Riga.  

Efter en kort køretur mod lufthavnen og check-in, flyver vi hjem til Danmark igen. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

  • Fly fra Billund, Aarhus eller København– Riga t/r  
  • Indtjekket bagage og håndbagage 
  • Bustransfer til lufthavnen i Danmark t/r 
  • Transfer til hotellet t/r 
  • Ophold i 3 nætter i Riga
  • Halvpension på hotellet 
  • Smagsprøve på Riga Balzam 
  • Entré til Peterskirken, Riga Art Nouveau Museum, Besættelsesmuseet 
  • Dansk rejseleder
Gå til toppen af siden