Rundrejse i Baltikum

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Storslået natur, spændende kulturarv og smagfulde delikatesser er på programmet på denne helt særlige rejse til Estland, Letland og Litauen - også kendt som De Baltiske Lande. 

In stock
Travel Code
FOR-BA-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En rejse med store kulturelle og naturskønne oplevelser i Baltikums 3 lande, Litauen, Letland og Estland. I løbet af 8 dage kommer vi godt rundt i alle landende med spændende besøg og dejlige ophold i hovedstæderne Vilnius, Riga og Tallinn.
Så tag med og oplev baltisk kultur, middelalderborge, russiske zarpaladser og mystiske korshøje i godt selskab og med dansk rejseleder.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst i Vilnius
Der er afrejse ved middagstid fra Danmark og ankomst i Vilnius om eftermiddagen. Efter en kort bustur fra lufthavnen kommer vi til vores hotel, der ligger i centrum af byen. Efter check-in og en god middag på vores hotel gør vi klar til en kort spadseretur med vores rejseleder, der vil vise os de omkringliggende gader.

Dag 2. På opdagelse rundt i Vilnius gamle bydel
Vores rejseleder vil i dag tage os med rundt i de smalle brostensbelagte gader og forbi nogle af byens vigtigste seværdigheder. I et passende tempo går vi igennem den gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her finder man en arkitektonisk blanding af gotiske og barokke kirker og et rådhus fra klassicismen. Hovedgaden i den gamle bydel Pilies Gatvé forbinder de to store pladser, Katedralpladsen og Rådhuspladsen, og er et oplagt sted at slå sig ned til frokost. Vi fortsætter rundt i byen og kommer forbi universitetet, der er et af de ældste i hele Centraleuropa. Vi når ud til den smukke Morgengryets Port, som ikke er en helt almindelig byport. Den er et vigtigt pilgrimsmål for litauiske og polske katolikker. I portens kapel findes nemlig det hellige ikon af Jomfru Maria, barmhjertighedens moder.

Dag 3. Mod Riga - Korshøjen og Rundale barokslot med frokost
Vi pakker nu bussen og forlader Vilnius. På vej mod Letland og Riga skal vi besøge korshøjen Kryziu Kalnas. Det imponerende katolske pilgrimssted ligger ved byen Siauliai i det nordlige Litauen. Her er der mere end 100.000 kors samlet på én høj, og det er måske verdens største koncentration af kors samlet på et sted, foruden de mange krucifikser, statuer og rosenkranse der er anbragt af pilgrimme. Videre går turen mod det flotte bakrok-palads Rundale. Historien her går tilbage til det 15. århundrede, hvor først en herregård blev bygget her, og senere kom paladset til. Vi besøger slottet og spiser frokost på slotskroen, inden vi bliver kørt til Riga, hvor vi er fremme ved aftenstid.


Dag 4. Byvandring i Riga med de største seværdigheder 
Riga er ikke en kæmpe storby, derfor opleves den også bedst til fods, og den er utrolig nem at komme rundt i. I dag ser vi domkirken, som er den største middelalderlige kirke i hele Baltikum. Peterskirkens spir rager 122 meter op over byen. Heldigvis er der en elevator, der tager os op til 72 meters højde, og herfra har vi en fantastisk 360° udsigt ud over byens tage. 
Vi kommer også forbi Sorthovedernes Hus. Huset blev opført tilbage i det 14. århundrede af Sorthoved Kompagniet, som var en forening af ugifte, tyske handelsmænd. Undervejs skal vi bestemt også smage på Riga, så vi går en tur rundt i markedshallerne. Markedet er indrettet i hangarer, og det er delt op i temaer; fisk, kød, grønt osv. Vi ser også Rigas mest kendte monument, Frihedsmonumentet, med kvindeskikkelser rejst som et symbol på lettisk frihed og uafhængighed i 1935. Monumentet er også stedet, hvor letterne ærer de soldater, der mistede livet under uafhængighedskrigen. 

Dag 5. Riga – Sejltur på Daugava og Art Nouveau Museum
Hvad er bedre end at starte dagen med lidt vind i håret? Vi skal på en kanalrundfart på Daugava-foden (ca. 1 time). Her nyder vi udsynet til byen og glider roligt forbi den lettiske nationalopera og nationalteateret, vi kan se over til Kronvalda Park, og vi sejler under Vanšu-og Akmens-broerne. Efter en skøn sejltur smager vi på letternes nationaldrik ”Balzam” (måske for sjælen). Det er en sort bitter, som siges at være en medicin mod alt. Vi går nu videre mod Riga Slottet og byens gamle voldgrave, der idag udgør en del af byens dejlige park. På turen skal vi også igennem et fantastisk Jugendstilkvarter. Området er et stort bidrag til europæisk kulturhistorie, og husene er opført omkring 1900, hvor Riga var en af de største byer i det russiske imperium. I en af de smukke bygninger finder vi Rigas Art Nouveau Museum, og bare den fantastiske vindeltrappe er et besøg værd.

Dag 6. Mod Tallinn – Sigulda med frokost
Vi siger pænt farvel til Riga og drager videre på vores rundrejse. Vi kører mod byen Sigulda, som ligger i et område, der bliver betegnet som ’Letlands Schweiz’. Her er der et kuperet terræn, storslået natur, og en af Baltikums smukkeste naturparker – Gauja Naturpark. I byen finder man en gammel borgruin, der er en del af et tidligere fæstningsværk. Vi har ophold i byen, hvor vi også spiser frokost. Herefter går turen mod Estlands historiske hovedstad Tallinn, hvor vi er fremme, så det passer med middag på hotellet.

Dag 7. Tallinn - Domkirken og KGB-museet
Efter morgenmaden skal vi opleve Tallinn til fods. Vi kommer rundt og ser byens ringmur, forsvarstårne med navne som Tykke Margrethe og Lange Hermann, og en middelalderlig bykerne. Vi ser bl.a. Rådhuspladsen og Den Danske Konges Have. Det var her, ifølge historien, at Dannebrog faldt ned fra himlen under Kong Valdemar Sejrs korstog i 1219. Tallinn betyder i øvrigt danskerbyen. Gåturen bringer os op på Dombjerget med bl.a. Domkirken og den russiske ortodokse kirke, Alexander Nevskij.  Dombjerget byder også på smukke udsigter over byen. Tallinn er også en fin by til lidt shopping, og prisniveauet er stadig lavere i Estland, så der bliver naturligvis tid til at handle lidt og opleve cafélivet. I bl.a. Katarinas Passage kan vi købe strikvarer, keramik, smykker, rav osv. Vi slutter af på vores eget hotel, hvor det hemmelige politi KGB tidligere holdt til. Deres hovedkontor lå på 23 etage. Vi får et indblik i måden, hvorpå de overvågende deres egen befolkning og de udenlandske besøgende

Dag 8. Tid på egen hånd og Hjemrejse
Efter morgenmad på hotellet er der lidt tid om formiddagen på egen hånd i Tallinn, inden vi bliver hentet og kørt mod lufthavnen, og begynder vores hjemrejse mod Danmark. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

 • Fly fra Billund til Vilnius og retur fra Tallinn 
 • 1 stk. kuffert bagage og 1 stk. håndbagage  
 • Transfer lufthavnen-hotellet t/r 
 • Bustransport mellem byerne  
 • 2 nætter i Vilnius på Hotel Panorama 
 • 3 nætter i Riga på Wellton Riverside SPA Hotel 
 • 2 nætter i Tallinn på Original Sokos Hotel Viru 
 • Halvpension  
 • 2 x frokoster på dag 3 ved Rundale og dag 6 i Sigulda  
 • Entré Rundale Barokslot inkl. audioguides 
 • Smag på Riga Balsam 
 • Sejltur på Daugava i Riga 
 • Entré Art Nouveau Museum og Peterskirken 
 • Entré og rundvisning på KGB-museum i og domkirken i Tallinn 
 • Dansk rejseleder  
Gå til toppen af siden