Sydnorge

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Oplev den idylliske atmosfære i det sydlige Norge. Her dannes rammerne af dybe skove, rolige søer og charmerende huse. 

In stock
Travel Code
FOR-NO-002

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Smukke fjelde, dybe dale, stille søer, skove og brusende elve. Telemarken rummer det hele og er indbegrebet af gode oplevelser - og endnu bedre, turen hertil kan klares på en dag, så man får ekstra god tid til at nyde opholdet på det dejlig Quality Strand Hotel. Vi har sammensat et dejligt program i den Norske Telemark, hvor vi skal se hvad der gemmer sig bag fjeldene.  

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Afrejse og ankomst i Vrådal 

Når vi er blevet samlet op, går turen op gennem Jylland mod Hirtshals, hvor vi skal med færgen til Langesund. Sejladsen tager ca. 4,5 time. Når vi er kommet i land, kører vi op langs den norske skærgårdskyst og videre ind i landet via Drangedal til Vrådal, hvor vi har ophold på Quality Straand Hotel. Vi bor tæt på Telemarks største sø, Nisser. Her kan I glæde Jer til et skønt ophold med en række gode faciliteter som vinterhave med hvilestole og solterrasse med udsigt over Vrådal.  

Dag 2 – Vierli Fjuellstue, Industriarbejdermuseum, Gaustafjeldet 

Vi er nu klar til at drage ud på store oplevelser i den norske natur. Efter et godt måltid i hotellets morgenmadsbuffet, skal vi ud på en naturskøn panoramatur. Vi kører gennem Brunkeberg og Rauland til Vierli Fjellstue, som ligger med en enestående udsigt over den sydlige del af Hardangervidda, der er et af Europas største fjeldplateauer.  

Derefter fortsætter vi ned gennem Vestfjorddalen til Rjukan. Vores første stop her bliver ved Vemork, det norske Industriarbejdermuseum, kendt som ”Tungtvandskraftstationen” fra 1943. Det leverede strøm til salpeterfabrikker og en hydrogenfabrik. Kraftstationen er i dag museum og her får vi rundvisning med lokalguide. Vi fortsætter nu turen ned gennem Rjukan og videre mod turens højdepunkt - Gaustafjeldet, hvorfra vi har en smuk udsigt til Gaustatoppen, måske Norges smukkeste fjeld.  

Dag 3 – Fyresdal, Treungen, Sejltur med M/S Fram 

I dag skal vi ind i baglandet til de små bygder, hvor danske turister sjældent kommer. Vi starter dagen med at tage til Fyresdal. Her finder man mange gravhøje og runesten fra vikingetiden. Vi ser det dejlige område og holder ind ved en af Norges smukkeste søer, Fyrresatn. Søen er kendt for, at vandet har en helt speciel blå farve. Herfra går turen ad veje, der er sprængt ind i siden af fjeldet. Vi holder et stop i byen Treungen, der ligger ved sydenden af søen Nisser. Dernæst videre langs Nisser-søen til Vrådal, hvor vi skal på en dejlig sejltur med skibet M/S Fram.  Det er en pragtfuld sejltur, hvor man fra søsiden oplever de imponerende landskaber, der omgiver Vrådal. Sejlturen går gennem sluser og smalle passager på søen, og forbi klipper og sandstrande 

Dag 4 – Heddal Stavkirke og Bø 

Efter et godt morgenmåltid er vi klar til endnu en spændende dag. Vi starter med at køre mod Heddal Stavkirke, der er beliggende i byen af samme navn. Den er Norges største og bygget i første halvdel af 1200-tallet. Vi går en tur i kirken, hvor man blandt andet finder den flotte altertavle, der er dateret helt tilbage til 1667. Ved siden af kirken, ligger der en præstegård, hvor der ofte er udstillinger. Over middag kører vi mod byen Bø, hvor vi har pause. Byen er kendt for sine rige kulturtradtioner indenfor folkemusik, sølvsmedekunst og violinbygning.  

 

Dag 5 - Telemark, Retur med færge til Hirtshals 

Vi nu kommet til turens sidste dag. Efter vi har pakket bussen, tager vi afsked med hotellet og følger ”slusevejen” langs Telemark-kanalen forbi Lunde til Vrangfoss. I 1892 kunne man åbne Nordsjø-bandak-kanalen, der forbinder Skien med Dalen i det indre Telemark. Skibene hæves 72 m ved de 18 sluser, som alle bliver betjent med håndkraft. Efter et ophold her, kører vi sydpå.  Med en pause undervejs når vi frem til Norges Sydkyst, hvorfra vi sejler retur til Hirtshals.  

 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

  • Bus i 5 dage 
  • Ophold i 4 nætter på Quality Straand Hotel i Vrådal -
  • Halvpension på hotellet 
  • Sejltur fra Hirtshals til Langesund t/r 
  • Entré/rundvisning Industriarbejdermuseum 
  • Entre/rundvisning Heddal Stavkirke 
  • Sejltur med M/S Fram 
  • Stop i/ved: Vierli Fjellstue, Gaustafjeldet, Bø, Vrangfoss, 
  • Dansk rejseleder 
Gå til toppen af siden