Sydsverige med Gøtakanalen

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Kom med på en skøn tur til det sydlige Sverige. Turen byder på smuk sejltur på Gøtakanalen og entré til et væld af attraktioner.

In stock
Travel Code
FOR-SE-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Vi skal opleve nogle af Sydsveriges herligheder, og på en mindeværdig sejltur på Götakanalen ved Trollhättan. Rundturen går også forbi Jönköping og den charmerende Visingsö. En dejlig tur, med masser af natur og historie, samt gode ophold.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Afrejse fra Frederikshavn og ankomst i Trollhättan

Vi lægger ud med en behagelig overfart med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg. Vi er i land hen på eftermiddagen, og derefter går turen mod den skønne by Trollhättan. Byen har en fabelagtig placering, midt i den svenske natur, omgivet af sluser, kanaler og vandfald. Vi bliver indkvarteret på hotel Scandic Swania.  

Dag 2 – Trollhättan / Sejltur på Gøtakanalen

Efter en dejlig morgenmad, går vi en byrundtur i centrum af Trollhättan, og går en tur langs elven til udsigtspunktet Kopparklinten.  

Der er også mulighed for at gå en tur i det idylliske sluseområde, med de gamle sluser fra 1800-tallet. Den imponerende slusetrappe ved Trollhättan, har fire sluser og en faldhøjde på 32 meter. Ved middagstid skal vi ud at sejle med båden Elfkungen, som er en af Sveriges ældste, og bedst bevarede, øhavs både. Vi sejler på Trollhätte kanalen, der er en del af den 190 km. lange Gøtakanal, og strækker sig fra Gøteborg i vest, til Söderköping i øst. Vi nyder udsynet til de smukke svenske landskaber og imponerende vandfald, inden vi hen på eftermiddagen er tilbage i Trollhättan.  

Dag 3 – Udflugt til Vänern og Läckö Slot

I dag sætter vi kursen op Sveriges største sø, Vänern. Smukt beliggende med søen i baggrunden, har vi det flotte middelalderslot, Läckö Slot, de ældste dele af slottet er tilbage fra 1298. Der er gjort et stort arbejde, for at føre slottet tilbage til sin oprindelige glans. Vi får en spændende rundvisning, og slutter af med en god frokost i restauranten. Efter interessante oplevelser på slottet, kører vi videre mod Jönköping, der er en moderne handelsby, med et charmerende centrum, med lidt ældre huse. Vi har en overnatning her på et hotel centralt i byen. 

Dag 4 – Husqvarna museet og Visingsö 

Vi starter dagen med et godt morgenmåltid, inden vi kører det lille stykke vej ud til Husqvarna. Her skal vi se det spændende fabriksmuseum, med mere end 300 års industri- og kulturhistorie. Her er alt, fra håndvåben og symaskiner, til knallerter og motorcykler. Over middag, kører vi mod den charmerende by Gränna, der er beliggende ved søen Vättern. Herfra skal vi med færgen over til Visingsö. Den 14 km. lange ø, er et populært udflugtsmål, og det forstår man godt. Her en dejlig afslappede ø-stemning og skøn natur. 

Dag 5 – Sofiero Slot og retur til Danmark 

Vi tager afsked med Jönköping, og sætter kursen mod den svenske vestkyst, nærmere betegnet Sofiero Slot ved Helsingborg. Med sin unikke historie og den fantastiske beliggenhed ved Øresund, er Sofiero Slot og slotshave et udflugtsmål i særklasse. Her kombineres den kongelige havearv, med nyskabende havedesign, og miljøbevidste løsninger. Sofiero tilbyder noget for alle. Over middag tager vi færgen til Helsingør, og fortsætter hen over Sjælland og Fyn, tilbage til vores hjembyer. Vi holder aftensmadpause på vejen hjem. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

 • Bus i 5 dage inkl. broafgift  
 • Færger  
 • Frederikshavn – Gøteborg ud 
 • Helsingborg – Helsingør hjem 
 • Ophold i 2 nætter i Trollhättan  
 • Ophold i 2 nætter i Jönköping  
 • Halvpension på hotellerne
 • 1 x frokost på dag 3 
 • Sejltur på Götakanalen  
 • Entré og rundvisning Läckö Slott 
 • Entré Husqvarna Museum 
 • Entré Sofiero Slott & Slottspark 
 • Udflugt og færge til Visingsö 
 • Dansk rejseleder 
Gå til toppen af siden