Helgoland

Pensionisthøjskolen Hedensted Kommune

På denne storslåede rejse kommer I bl.a. til at opleve Helgoland, Friedrichstadt og halvøen Nordstand - 3 spændende seværdigheder, der kommer til at efterlade mange gode rejseminder.

In stock
Travel Code
FOR-DE-PHHEDENSTED-2

Dagsprogram

down v arrow

1. dag: Afrejse til Tönning

Efter opsamling går turen sydpå over grænsen til Schleswig. Her besøger vi AP. Møller skolen, som er skole for det danske mindretal i Schleswig/Holstein. Vi får en kort rundvisning og indsigt i historien omkring opførelsen af den smukke skolebygning. Vi besøger også det tidligere fiskeleje Holm, inden vi forlader Schleswig og sætter kursen til Friedrichstadt. Byen minder meget om en typisk hollandsk by med sin specielle gadestruktur, huse i hollandsk renæsancestil og snoede kanaler. Inden vi tager på en kanalrundfart og nyder den lille by fra båden, spiser vi vores medbragte håndmadder. Midt på eftermiddagen kører vi videre til Tönning, hvor vi skal bo de næste 2 nætter. Byen har ca. 5.000 indbyggere, som hovedsaligt lever af turisme. Vi bor på Hoffmanns Nordfriesisches Haus, der ligger smukt placeret i centrum af Tönning. Vi spiser aftensmad på hotellet. Efter aftensmaden går rejselederen en tur ned til Ejderen, gennem byen og viser vores nærområde for de næste dage.

2. dag: Helgoland

Efter morgenmad kører vi til Büsum, hvorfra vi sejler til Helgoland. Helgoland ligger ca. 70 km fra fastlandet. En omtumlet tilværelse som både dansk, tysk og engelsk besiddelse endte med en “besættelse” af om-rådet. Som et randområde i Europa har øen toldfri status, hvilket kan mærkes på prisniveauet. Helgolands landkending er den karakteristiske klippe “Lange Anna” og straks efter kommer ”border bådene”, og vi bliver sejlet i land på hovedøen. Fra landgangen på ”Unterland” er der 181 trin til øens flade top og området “Oberland”. Vi tager det lille traktortog derop, og herfra er der en smuk udsigt over øerne. I sæ-
sonen kan man se de talrige suler og lomvier, der holder til på fuglefjeldet. Der er godt 1.600 fastboende og op til 6.000 turister på visit dagligt i højsæsonen. Øen er bilfri, og fodgængere har således kronede dage. Det er muligt at gå med rejselederen eller opleve øen på egen hånd, inden vi sejler tilbage til fastlandet og tilbage til Tönning. Vi spiser sen aftensmad.

3. dag: Eider Sperrwerk, St. Peter-Ording og hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og begynder vores hjemrejse. Vi starter med et besøg ved det imponerende Eider Sperrwerk, som er en stor sluse ved Eiderens udmunding mod vest. På Ejdersted halvøen besøger vi byen St. Peter-Ording, som er en af de mest populære bade-byer i Tyskland. Vi kører videre og gør et kort stop ved museumsgården Roter Haubarg, som er en typisk gård fra det vestlige Sydschleswig tilbage fra 1700-tallet. Herfra tager vi til Husum, hvor frokosten skal nydes og vi går en tur i bymidten, inden vi sætter kursen mod halvøen Nordstrand midt i Tysklands største Nationalpark. Nordstrands historie er præget af de store stormfloder, og det var også en stormflod i 1634, der dannede øen. Siden 1934 har øen igen  haft en fast forbindelse med fastlandet. Nordstranddæmningen er 2,5 km lang. I 1987 blev kogen Beltringherred Kog inddiget, og derved blev øen til en halvø. Vi fortsætter vores hjemrejse, og efter et stop ved grænsen kører vi det sidste stykke tilbage til vores hjembyer.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Helgoland
Jeg accepterer Rejseriets Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Rejseriets nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

• Bus i 3 dage
• 2 overnatninger
• Ophold med halvpension
• Kaffe og rundstykke dag 1
• Frokost dag 1
• Besøg på A.P. Møller Skolen
• Kanalrundfart i Friedrichstadt
• Færge til Helgoland t/r
• Traktortog Helgoland
• Udflugt til Eidersperwerk
• Byrundtur i Husum
• Frokost dag 3
• Besøg Halvøen Nordstrand
• Dansk rejseleder

Gå til toppen af siden