INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Polareventyr på Svalbard

Rejseklubben

Er du klar til et storslået polareventyr på den nordlige, norske ø-gruppe Svalbard. Øgruppen er kendt for de mange isbjørne, der har hjemme her. Måske du er heldig at spotte en?

In stock
Travel Code
REJ-NO-001

Det kan du glæde dig til

Svalbard ligger mellem Nordnorge og Nordpolen og er den nordligste by i verden. Landskabet og stemningen her er fuldstændig magisk. Vi skal opleve is-fjorde, glitrende gletschere og ikke mindst på hundeslædetur ude i den store Bolterdal. En oplevelse, vi garanterer, du aldrig glemmer. Velkommen i isbjørnens rige!

Dagsprogram

Dag 1- Billund – Longyearbyen  
Vi letter fra Billund om morgenen og flyver til Oslo. Her skifter vi fly, og turen går nu stik mod nord til Longyearbyen, som er hovedstaden på Svalbard. Vi bliver hentet i lufthavnen og kørt de få kilometer fra lufthavnen til byen og tjekker ind på det skønne arktiske hotel Radisson Blu Polar Hotel. Vi anbefaler at pakke hjemmeskoene øverst i kufferten, for her på Svalbard er det kutyme, at man stiller skoene, inden man går ind på hotellet, så man ikke slæber sne og vand med ind. Det samme gælder geværet – det skal stilles i geværskabet.
Der er nu tid på egen hånd til at få pakket ud, kigget rundt på hotellet eller bare gå ud og suge den helt specielle Svalbard-stemning til sig.
Kl. 19:00 mødes vi til en lækker 3-retters middag på Restaurant Nansen på hotellet.

Dag 2. Hundeslæde i Bolterdalen
I dag er der afgang til Bolterdalen, for vi skal på hundeslædetur!
Slædeturen starter tidligt om morgenen, mens morgensolen stråler. Her mærker du hurtigt, hvordan den arktiske ro sænker sig over det varierende landskab. Det er en autentisk måde at opleve Arktis på, og udover de smukke omgivelser er det en fornøjelse i sig selv at arbejde med polarhundene, der ivrigt hyler for at komme afsted over stepperne. Undervejs er der gode muligheder for at se svalbardrener og polarræve. Tilbage i hundegården serveres en kop te eller kaffe, og det nyeste hvalpekuld vises stolt frem. Der udleveres varmt tøj til turen i form af heldragt, støvler, vanter og pandelamper. Turen varer ca. 4 timer.
Tilbage i Longyearbyen har du eftermiddagen på egen hånd, indtil vi til aften mødes for at tage på Vildmarksaften.
Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet, og beliggenheden er fantastisk smuk. Svalbardrenen er også et almindeligt syn i dette område. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og vi bliver budt velkommen af vores værter, der følger os det sidste korte stykke vej hen til hytterne. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Indenfor i hytten bliver du budt velkommen af en dejlig varme fra det store ildsted, der er tændt midt i hytten. Der serveres varm mad i form af en portion suppe kogt på bålet og der bliver også serveret øl og vand, samt akvavit. Vores værter holder nu et spændende foredrag om kongen af Arktis - isbjørnen. Der er omkring 3000 isbjørne heroppe, så der er faktisk flere isbjørne end mennesker.
Besøget varer ca. 3 timer.

Dag 3. Giv dig tid i Longyearbyen
Dagen er til fri disposition. Der er masser at give sig til i byen, og det gode er, at det er fuldstændig umuligt at fare vild. Der er én hovedgade, hvor der ligger forskellige forretninger, som sælger alt fra pandelamper til rensdyrskind. Svalbard Museum ligger lige bag hotellet og er helt sikkert et besøg værd. Her kan du blive meget klogere på områdets rige dyreliv, samt den spændende flora og fauna, der ændrer sig markant med årstiderne. Er du interesseret i polarfarerne, kan et besøg på North Pole Museet helt klart anbefales. Her kan du også nyde en kop kaffe ved pejsen i den lille café. 
Vi ved jo godt, at julemanden bor på Grønland, men heroppe er de sikre på, at han bor her. Så hvis du har din ønskeseddel med, kan du aflevere den i hans kæmpestore postkasse. 
Vil du gerne på en af de mange andre udflugter, der tilbydes heroppe, så tag en snak med rejselederne aftenen før. 
Middag serveres på Restaurant Nansen.

Dag 4. Op i fjeldene med bæltekøretøj
Her til morgen bliver vi hentet ved hotellet af et bæltekøretøj. Vognen kan virke lidt voldsom her inden i byen, men så snart vi er ude i åbne vider, virker den pludselig meget lille. Vi kører ud til Isbjørneskiltet, der står lige i udkanten af byen, og det minder os lige om, at det er os, der er gæster her i isbjørnens rige. Turen går nu op i fjeldene, hvor det er helt umuligt at komme frem, med mindre man er på larvefødder. Udsigterne heroppe er helt ubeskrivelige, og vi holder passende pauser, så alle kan få taget billeder. Selvom vi sidder inde, så husk at tage rigeligt med varmt tøj på – det kan let blive koldt når man sidder stille.  
Herefter er resten af dagen helt din egen! Måske du kan nå at se alt det, du ikke nåede i går. Alternativt kan der selvfølgelig tilkøbes andre udflugter.
Der er middag på hotellet.

Dag 5. Svalbard – Billund 
Efter mange store oplevelser går turen fra Svalbard tilbage til Danmark med flyskift i Oslo. 

Indkvartering

Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen
Hotellet ligger i hjertet af Longyearbyen med en smuk udsigt over Isfjorden, Hjortberget mod nord og til centrum og over Longyear Gletsjeren mod syd. Hovedgaden ligger blot 100 meter fra hotellet, og her findes der bl.a. en del sportsbutikker, souvenierbutikker og fødevarebutikker samt cafeer. På Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen er der pæne værelser med moderne faciliteter. Hotellets restauranter byder på gode og lækre madoplevelser.
Hotellet har også sauna, som kan benyttes efter dagens oplevelser.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1614-04-202218-04-20224 nætter15.499,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1614-04-2022
-
18-04-2022
415.499,- DKKFORESPØRG

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1614-04-202218-04-20224 nætter13.499,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1614-04-2022
-
18-04-2022
413.499,- DKKFORESPØRG
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Fly Billund-Longyearbyen t/r
  • Transfer fra Longyearbyen lufthavn til hotellet t/r
  • Ophold i 4 nætter på Radisson Blu Polar
  • Daglig morgenmad på hotellet
  • 3 x aftensmad i Restaurant Nansen
  • Hundeslædekørsel i Bolterdalen inkl. heldragt, støvler, vanter og pandelamper
  • Vildmarksaften i Camp Barentz inkl. mad og drikke
  • Udflugt op i fjeldene med bæltekøretøj
  • Dansk rejseleder

Medlemsrabat:
På denne rejse får du som medlem af Rejseklubben en rabat på 500,- pr. person. Husk at notere kampagnekoden ved bestilling af rejsen.

Gå til toppen af siden

Loading...