Krakow

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Oplev 8 fantastiske dage i Krakow, en af Europas mest spændende og historiske hovedstæder. Du besøger blandt andet det jødiske kvarter og de verdensberømte saltminer i Wieliczka.

In stock
Travel Code
FOR-PL-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Kraków er en af de mest interessante turistbyer i Europa, Polens gamle kongelige hovedstad, hvor historien, legender og den moderne udvikling smelter sammen. Byen, der ligger ved Wisła floden, er berømt for sine uvurderlige kulturseværdigheder, og er optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Overnatningshotel 

Der er tidlig morgenafgang, turen går mod Tyskland, og videre over den polske grænse, til vores overnatningshotel, der ligger på ved den polske grænse.  

Dag 2 – Verdenskendt keramikog ankomst i Krakow 

Efter morgenmaden besøger vi Keramik Manufaktur Boleslawiec. Her fremstilles mange skønne ting med håndkolorerede mønstre. Det er tale om verdenskendt keramik - også dengang området var tysk og hed Bunzlau Keramik. 

I løbet af dagen fortsætter vi turen, via Wroclaw, Opole og Katowice, til Krakow. Efter indkvartering, går vi en lille tur til Krakows flotte markedsplads. En af Europas største, og pladsen er omringet af fine, gamle borgerhuse.  

Dag 3 – Byvandring i Krakow ogWavel katedralen 

Vi tilbringer hele dagen i Krakow, og på vores byvandring besøger vi bl.a. Wawel. Det er byens berømte høj, med kongeslottet og katedralen, som hører til Polens nationalskatte. Denne høj, har haft mange politiske og religiøse funktioner gennem historien. 

Vi besøger katedralen på Wawel og nyder selvfølgelig også den flotte udsigt over byen og floden Wisla. Vi spadserer også på den gamle Kongevej (Droga Krolewska). Det var den vej konger, hærfører og andre prominente benyttede sig af tidligere. Der bliver også tid på egen hånd, til shopping og cafebesøg.  En tur med en af de mange hestevogne kunne måske også friste. 

Dag 4 – Detjødiske kvarter med besøg i Ramuh Synagogen    

Om formiddagen besøger vi byens gamle jødiske kvarter, Kazimierz. Her finder vi Schindlers fabrik, som blev benyttet som redningsmulighed for Krakows jøder under krigen. Vi kommer også til Ramuh Synagogen og Ghetto Muren, der minder os om tiden hvor den jødiske befolkning blev tvunget til at leve i en indemuret del af byen.  

På denne dag, vil der være mulighed for at tilvælge en udflugt til Auschwitz–Birkenau Museum, den største nazistiske koncentrationslejr. Ønsker man ikke besøg her, er eftermiddagen til fri afbenyttelse i Krakow.
 

Dag 5 –Tømmerflådesejlads og besøg i Zakopane

Dagens udflugt går til Sromowce Nizne. Her møder vi den største flod i området, Dunajec. En strækning af den, på ca. 8 km, løber igennem Nationalparken Pieniny Spiskie. Vi skal her ud på en tømmerflådesejlads, på ca. 2,5 km. På et tidspunkt rejser klippevæggen sig flere hundrede meter op, en naturoplevelse af de helt store, den kan ikke beskrives, den skal bare opleves. Vi fortsætter til Zakopane, der er malerisk beliggende i Tatra-bjergene, i den sydligste del af Małopolska, nær den slovakiske grænse. Det er det største turistcentrum i Polen, og kaldes Polens vinterhovedstad. Byen ligger i en bjergsænkning, ved foden af Høje Tatra. Centrum af byen ligger i en højde af 838 m.o.h. Der bliver tid til at gå rundt i byen på egen hånd.
 

Dag 6 – Saltminerne i Wieliczka

Dagen byder på udflugt til de verdensberømte saltminer i Wieliczka, som regnes for Polens største turistattraktion. Minerne, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, består af mere end 200 km gange, med masser af huler, underjordiske søer og kapeller. Vi skal påregne mange trapper, og går 3 km. i saltminens gange. Der vil være rundvisning i en del af minerne, hvor der også jævnligt afholdes koncerter. Midt på eftermiddagen, er vi tilbage i centrum, og resten af dagen er til fri disposition til at gå yderligere på opdagelse i den gamle bydel. 
 

Dag 7 og 8 – Wroclaw og overnatning i Berlin

Efter morgenmad, forlader vi Krakow og kører vestpå mod Wrocław, en af Polens ældste byer. Byen er præget af at have været under både tjekkisk og tysk indflydelse, og blev først polsk efter 2. Verdenskrig. Wrocław er dog en typisk polsk by, med markedsplads og de gamle markedshaller, flere kirker, et historisk rådhus, og borgerhuse fra flere århundreder. Til aften, når vi frem til middag og overnatning i Berlin. Efter en overnatning, går turen gennem Mecklenburg-Vorpommern, og inden vi når grænsen, hygger vi os med frokost i Nordtyskland.  

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

  • Bus i 8 dage 
  • Ophold i 2 nætter på overnatningshotel 
  • Ophold i 5 nætter på hotel centralt i Krakow
  • Halvpension på hotellerne
  • 1 x frokost sidste dag 
  • Entréer til: Keramikfabrik, Mariakirken, Wavelkatedralen  Schindlers Fabrik, Remuh Synagoge, Saltminer 
  • Sejltur på tømmerflåde 
  • Dansk rejseleder 

 

Bustur til Auschwitz–Birkenau Museum kan tilkøbes.

Gå til toppen af siden