Livlige Oslo, charmerende Göteborg og skærgårdsidyl

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Tag med på en rejse der blomstre af kultur og natur fra vores skønne nabolande, Sverige og Norge. Oplev alt fra spændende historie, flotte skærgårdsøer til charmerende bydele. 

In stock
Travel Code
FOR-NO-003

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Interessant bustur, hvor du oplevet et kombineret besøg til vores to smukke nabolande Norge og Sverige. Vi skal på sightseeing i Oslo, dykke ned i krigshistorien på Oscarsborg, opleve charmerede skærgårdsbyer og besøge Sveriges næststørste by, Göteborg. 

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Afrejse fra Hirtshals og ankomst i Oslo 

Når alle er samlet op, går turen mod Hirtshals, hvorfra vi sejler til Langesund. Sejladsen tager 3,5 time og vi er i land først på eftermiddagen. Derefter kører vi op langs kysten og mod Norges skønne hovedstad Oslo. Her vil der være være indtjekning på hotel Scandic Victoria, der har en perfekt placering, helt centralt, tæt ved rådhuset. Om aftenen venter der en dejlig middag og efterfølgende kan man gå med vores rejseleder, på vil en kort aftentur, rundt i de omkringliggende gader. 

Dag 2 – Byrundtur i Oslo, Holmekollen og Munchmuseet  

Vi skal i dag på opdagelse rundt i Oslo. Vi starter ud med en byrundtur, hvor vi ser nærmere på byens største seværdigheder, herunder Kongeslottet, Karl Johan gaden, Stortinget, Rådhuset m.v. Ved middagstid kører vi mod Holmenkollen, hvor vi spiser en frokost på Restaurant Holmenkollen og nyder den fantastiske udsigt. Om eftermiddagen skal vi besøge det nye Munch Museum, som er et must for enhver kunstinteresseret. Her findes en enestående stor samling, af den norske kunstners værker, som inkluderer malerier, tegninger, akvareller samt skulpturer. Der bliver god tid, til at se de mange værker, inden vi slutter af på vores hotel. 

Dag 3 – Oscarsborg og skærgårdsidyl 

Efter morgenmaden, pakker vi bussen, og kører mod byen Drøbak, der er forbundet til vestsiden af Oslofjorden via en undersøisk tunnel. Herfra sejler vi over til fæstningen Oscarsborg. Fortet er berømt, for at have beskudt og sænket det tyske skib Blücher den 9. april 1940. Her har vi god tid, til at se nærmere på fæstningen og museet. Vi spiser dagens frokost på øens hyggelige Havnekro.   

Herefter tager vi færgen tilbage til Drøbak og fortsætter mod Sverige. Her går turen ned langs skærgården på den svenske vestkyst, hvor øerne ligger, som perler på en snor. Kyststrækningen er kendt for sine imponerede granitklipper, og små farverige fiskelejer. Vi slutter af på hotel Scandic Möndal, lidt syd for Göteborg. 

Dag 4 – Marstrand med Carlstens fæstning og besøg i Göteborg 

Dagen starter med en tur til skærgårdsøen Marstrand. Øen, og byen af samme navn, er en populær, lille feriedestination, med gamle særprægede træhuse, og kendt som stedet, hvor Sveriges overklasse mødes om sommeren. Marstrand breder sig over to skærgårdsøer, som er forbundet med en lille færge. Vi skal besøge det imponerende Carlstens Fæstning, der ligger beskyttende over den maritime by Marstrand. Her får vi en rundvisning, inden turen går til centrum af Göteborg, hvor vores rejseleder vil vise os rundt. Efterfølgende, bliver der rig mulighed for, at besøge de mange små specialbutikker, gallerier og caféer.  

Dag 5 Göteborg – retur  

Vi nået til turens sidste dag, her er der fri leg om formiddagen i Göteborg, så man kan gå på opdagelse. En anbefaling kunne være at besøge Haga kvarteret, der er blandt Gøteborgs ældste kvarterer. Kvarteret er blevet by-fornyet, og er i dag en idyllisk bebyggelse med flotte huse og gode shopping muligheder. Kl. 14 sejler færge fra Göteborg til Frederikshavn, hvor vi er i land kl. 17:30. Derefter går turen mod vores hjembyer. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

  • Bus i 5 dage 
  • Færgeoverfart Hirtshals-Langesund og Göteborg-Frederikshavn 
  • 2 nætter på Hotel Scandic Vicotoria i Oslo - halvpension 
  • 2 nætter på Hotel Scandic Backadal ved Göteborg - halvpension 
  • Frokost dag 2 på Restaurant Holmenkollen 
  • Frokost dag 3 på Havnekroen ved Oscarborg 
  • Entré og rundvisning på Carlstens fæstning 
  • Entré til Munch Museet  
  • Dansk rejseleder 
Gå til toppen af siden