De Store Danskere

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Danmarkshistorien er fuld af interessante mennesker, som alle har været med til at forme vores kultur. På denne rejse går vi i fodsporene på 4 af dem, når vi kører rundt på herlige Sjælland.

In stock
Travel Code
FOR-DK-012

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En spændende tur, hvor vi hylder nogle af de største danskere, der alle har sat deres fodaftryk i historien. Vi skal møde Ludvig Holberg på Tersløsegaard, Frederik VII på Jægerspris Slot, Karen Blixen på Rungstedlund og Knud Rasmussen i hans hus i Hundested. 

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ludvig og blomster i lange baner
Vi kører fra Jylland og fortsætter over Lillebælt og Fyn. Inden vi kører over Storebælt, holder vi pause og får kaffe og rundstykker.
Når vi er på den anden side af broen, er der kun en halvtimes tid til vores første stop ved Ludvig Holberg Museet. Tersløsegaard er en fin lille barok-herregård opført i 1739. På Holbergs tid omfattede godset 89 fæstegårde, 59 husmandssteder, tre møller, fem kirker og et teglværk. 2022 er jubilæumssæson, da det er 300 år siden, dansk teater blev født. Det skete, da Ludvig Holbergs "Den Politiske Kandestøber" blev opført på Grønnegadeteatret i 1722. Når man nævner Erasmus Montanus og Jeppe på Bjerget, er der vidst ingen tvivl om, hvor stor indflydelse Holberg har haft på dansk teater. Mens vi går rundt i stuerne, kan vi gisne om, hvordan Holberg fik inspiration til alle sine stykker.
Vi fortsætter til Zen-garden, som er en vidunderlig plet med to haver på ca. 24.000 kvadratmeter. Her bliver vi mødt af narcisser, tulipaner og over 450 pæoner. Stauder, roser og mere end 2000 georginer (blomstring afhænger af, hvilken sæson man besøger haven). Vi starter med at spise frokost, hvorefter du på egen hånd kan fordybe dig i haven – det er ren balsam for sjælen. 
Vi fortsætter nu til vores hotel.

Dag 2. Frederik og Orø
Dagen skal vi tilbringe i Hornsherred, halvøen mellem Roskilde Fjord og Isefjorden. Vi starter med at besøge Jægerspris Slot.
Kong Frederik VII erhvervede Jægerspris Slot i 1854, og således blev det gamle jagtslot til privatbolig for landets konge og siden enkesæde for grevinde Danner.
I museumsdelen af slottet skal vi se mindestuerne med audienssalens silketapeter og smukke stukloft, relieffer af Thorvaldsen og kongens arbejdsværelse med den imponerende pibesamling. Tårnværelset gemmer på gyldne lædertapeter og kongens fiskestang. Vi kan også se kongens flotte våbensamling og korridoren med de kongelige jagttrofæer.
Frokost spiser vi på en lokal restaurant.
Lige ud for kysten ligger den lille ø Orø. Det tager kun 6 minutter at sejle over, og ved ankomsten stiger vores lokale guide ombord i bussen. Mens vi kører rundt på den lille ø, fortæller guiden om øens historie og om, hvordan det er at bo på kun 14km2. Efter aftenens middag er der film, hvor vi skal se ”Mit Afrika” med Meryl Streep og Robert Redford. Det er en fantastisk fortælling, som sætter tonen til morgendagens besøg på Rungstedlund.

Dag 3. Karen og Kongeskibet Dannebrog
I dag skal vi både til søs og til Afrika. En af vores nok største kvindelige forfattere, Karen Blixen, voksede op på Rungstedlund, og det var også hertil hun vendte tilbage efter 17 år i Afrika. Hun skrev nogle af sine mest kendte digte og fortællinger mellem disse vægge, hvoraf den mest kendte er ”Mit Afrika”. I Rungstedlund står stuerne, som da hun boede her, og det er tydeligt at se hendes kærlighed til Afrika overalt. Hvad måske ikke er så kendt er, at hun faktisk også var en glimrende maler, og rundt omkring i stuerne hænger mange eksempler på hendes evner. Det er også muligt at gå en tur i den smukke have eller i det store fuglereservat bag huset, hvor Baronesse Blixen er begravet. 
Efter besøget kører vi til Rungsted, hvor vi spiser frokost.
Eftermiddagen skal vi tilbringe på det spændende Museum for Søfart i Helsingør. Museet er tegnet af Bjarke Ingels, og bare arkitekturen er næsten hele besøget værd. Her i 2022 fejrer Kongeskibet Dannebrog 90 års fødselsdag, og i den anledning har museet en specialudstilling om Kongeskibet, den kongelige familie, besætningen, Kongeskibets betydning og ikke mindst mødet med befolkningen.
På vejen hjem slår vi et smut forbi den smukke have ved Fredensborg Slot.

Dag 4. Knud og Hempel Glas
Her til morgen kører vi nordpå. Vi kommer forbi Store Dyrehave og Frederiksborg Slot, inden vi ankommer til Hundested. Lidt uden for byen, smukt beliggende i området ved Skansen, finder vi den store Polarfarer Knud Rasmussens hus. I 1921 begav Knud Rasmussen sig ud på den banebrydende 5. Thuleekspedition. Ekspeditionen sluttede ikke før i 1924, så vi er stadig med til at fejre 100 års jubilæet for turen. En af de dygtige museumsværter viser os rundt og fortæller mere om det ikoniske hus, hvor Knud Rasmussen arbejdede mellem sine mange ekspeditioner og selvfølgelig også om den store opdagelsesrejsende selv. 
Vi tager nu færgen fra Hundested til Rørvig, hvor vi spiser frokost.
Vi kender nok alle Hempel skibsmaling, men hvad man måske ikke ved er, at skibsfarvefabrikant J.C. Hempel var en meget ivrig glassamler. Ja, faktisk endte han med at have Nordeuropas største private samling af glas. I dag har hans samling sit hjem på Hempel glasmuseum, hvor vi nu skal opleve alle hans sjældne, antikke og kuriøse glas. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Bus i 4 dage inkl. broafgift
 • Ophold i 3 nætter på Comwell Holte
 • Halvpension på hotellet
 • 4 x frokost
 • Entré til Holbergmuseet Tersløsegaard
 • Entré til Zen-garden
 • Entré til Jægerspris Slot
 • Færgeoverfart til Orø T/R
 • Lokalguide på Orø
 • Biograf aften med ”Mit Afrika”
 • Besøg på Rungstedlund (Karen Blixen museet) Inkl. entré
 • Besøg på Museet for Søfart, Inkl. entré
 • Entré til Knud Rasmussens Hus, inkl. rundvisning
 • Entré til Hempel Glasmuseum
 • Chauffør som rejseleder
 • Buskaffe og 1 rundstykke på 1.-dagen
  Gå til toppen af siden