I historiens fodspor i vidunderlige Himmersyssel og Salling

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Tag med til det nordlige Jylland, hvor vi skal opleve de vigtige områder for historien. Tre dage med skønne smage, interessant krigshistorie og besøg ved forfatteren Jeppe Aakjærs kunstnerhjem.

In stock
Travel Code
FOR-DK-011

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne tredages busrejse skal vi i fodsporene på Churchill-Klubben og besøge den (næsten) hemmelige atombunker Regan Vest. Vi kommer forbi kæmpevindmøllerne i Østerild, bliver klogere på salt i Mariager, mærker historien i Jeppe Aakjærs stuer og meget, meget mere.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Salt, Limfjorden og glas
Turens første stop bliver ved Mariager Saltcenter. Her får vi en rundvisning, hvor vi kommer forbi Sydehytten, ser verdens største samling af saltkar, og hører en masse om, hvad det er, der gør, at lige præcis Mariager er blevet kendt for salt.
Vi fortsætter mod vest til Løgstør, hvor vi spiser frokost. Herefter er der tid til at gå en lille tur langs kanalen, hvor man kan se de gamle fiskehytter. På den anden side af fjorden kan vi se de store vindmøller, der står i Østerild.
Via Aggersundbroen krydser vi Limfjorden og er nu i Hanherred. På vej til vores hotel laver vi et stop hos Tranum lys og glas.

Dag 2 – På krigsstien
Vi starter i Aalborg, hvor vi skal på en guidet tur gennem byen. Her går vi i fodsporene på en af Danmarks første modstandsgrupper under besættelsen, nemlig Churchill-klubben. Klubben blev dannet af en flok unge skoledrenge i Aalborg, som i 1942 begyndte at stjæle våben fra tyskerne og lave små sabotageaktioner. På turen får vi fortællingen om gruppen og baggrunden for, hvorfor en flok unge skoledrenge besluttede sig for at lave en sabotagegruppe. Churchill-klubbens aktiviteter var en stor årsag til, at flere begyndte modstandskampen. Så historien om drengene handler derfor om langt mere end blot små sabotageaktioner. 
På Rebild Centeret ramler vi direkte ind i den kolde krig og atombunkeren Regan Vest. Fra disse underjordiske gange skulle regeringen styre landet i tilfælde af, at den kolde krig pludselig blev varm, og det var her, at kongehuset skulle beskyttes mod østmagternes bomber. Ud over de få, som arbejdede med at bygge bunkeren, vidste befolkningen i lokalområdet intet om, at de havde en underjordisk bunker i baghaven. Hvordan det kunne lade sig gøre samt meget, meget mere, bliver vi klogere på, når vores guide tager os med rundt. 

Dag 3 – Rugens sang på Jenle
Her til morgen starter vi med at køre en lille tur ud forbi det nyopførte Svinkløv Badehotel, som næsten er vores nabo. 
Vi kører nu ned forbi de store vindmøller, dem vi kunne se fra Løgstør, der står og troner i Testcenter Østerild. 
Turen går videre forbi Thisted og over Mors indtil vi lander på halvøen Salling. Ordet Jenle betyder ensom på godt gammeldaws jysk, og kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjærs hjem ligger da også lidt for sig selv her på halvøen. Jenle er et af Nordens bedst bevarede kunstnerhjem. De nygifte Jeppe og Nanna Aakjær flyttede ind i 1907, og faktisk boede de aldrig andre steder. Nanna var uddannet snedker og billedskærer, og at hun var dygtig ses tydeligt over hele huset. Vi får Jenlemadder til frokost, inden vi får en guidet tur rundt i kunstnerhjemmet. 
Der vil også være mulighed for at gå en dejlig tur udenfor, hvor der er en smuk udsigt ud over Limfjorden. 
Jenle har også en hyggelig café, hvor man kan købe sig en kop kaffe, inden vi fortsætter turen hjemad. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Bus i 3 dage
 • Ophold i 2 nætter på Rønnes Hotel
 • Halvpension på hotellet
 • Buskaffe og 1 rundstykke på 1.-dagen
 • 3 x frokost– Rundvisning og entré til Mariager Saltcenter
 • Tur langs Frederik VII kanal i Løgstør
 • Rundtur i Aalborg i Churchill Klubbens fodspor
 • Entré og rundvisning i Rebildcenteret
 • Stop ved Svinkløv Badehotel
 • Stop ved Østerild Vindmølle Testcenter
 • Entré og rundvisning på Jenle, Jeppe Aakjærs hjem
 • Chauffør som rejseleder
  Gå til toppen af siden