Fjord Norge

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Norges kyst blomstrer med kulturelle seværdigheder, dybe fjorde, høje fjelde og hyggelige kystbyer. Oplev alt dette og mere til, på en fantastisk rejse til vores nordiske broderland. 

In stock
Travel Code
FOR-NO-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Oplevelsesrejse til det vestlige Norge, bedre kendt som Fjord Norge. Her skærer de smalle fjorde langt ind i landet, omgivet af stejle bjerge med brusende vandfald og gletsjere. Sammen med vores dygtige rejseleder tager vi på opdagelse i den vilde natur, og nyder byerne Bergen, Haugesund og Stavanger, hvor vi bor centralt og har god forplejning.  

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - 2 Den norske skærgård og overdådige udsigter 

Turen går til Hirtshals, herfra skal vi sejle med Fjord Line til Bergen. Efter afsejling fra Hirtshals nyder vi en lækker buffet.  Til maden er der gratis øl-vin-vand og kaffe. Vi overnatter i kahytterne og når vi vågner dagen efter, starter vi dagen med en lækker morgenbuffet, mens vi nyder udsigten til den smukke, Norske vestkyst og de majestætiske fjelde, dybe fjorde og den smukke skærgård. 

Ved middagstid lægger vi til i Bergen, hvorfra vi kører mod vores hotel, Scandic Bergen City. Her afleverer vi vores bagage, inden vi tager med vores rejseleder rundt i de centrale dele af Bergen. Om eftermiddagen ser vi på den gamle Hansestad og går en tur gennem den gamle træhusbebyggelse, som er optaget på Unesco Verdensarvsliste. Et af dagens højdepunkter er, når vi skal med den berømte Fløibane og opleve den fantastiske udsigt. Med en skinnegående kabelbane kommer vi op til udsigtspunktet Fløyen, hvorfra der i 320 meters højde er en ubeskrivelig, smuk udsigt over Bergen.  

 

Dag 3: Fra Grieg til vikingerne   

Når vi har spist vores morgenmad, siger vi farvel til Bergen. Vores endemål for i dag er den dejlige Fjordby Haugesund, men inden vi når så langt, skal vi ud at opleve en af de største norske komponister, Edward Griegs hjem. Det er i dag er blevet til et spændende museum, hvor vi får en rundvisning. Efter en dejlig formiddag fortsætter vi turen og kører igennem flotte naturområder, hvor vi kommer til at sejle over en af de utallige fjorde. Om eftermiddagen når vi frem til Vikingegaarden Avaldsnes, som også betegnes som Vikingernes Rige. I 300 år sad fyrster og konger på Avaldsnes og kontrollerede skibstrafikken, der blev tvunget ind i det smalle karmsundet. Her får vi en spændende rundvisning. Ved aftenstid er vi fremme vores hotel, Scandic Maritim i Haugesund, hvor der venter en lækker middag. 

 

Dag 4: Over fjorde og gennem tunneller til Stavanger 

Efter morgenmaden tager vi afsked med Haugesund og kører mod oliebyen, Stavanger. For at nå frem skal vi sejle over Boknafjorden og dernæst køre vi igennem Mastrafjordtunnelen og Byfjordtunnelen. Eftermiddagen bruger vi på at opleve Stavanger by. Vi oplever historiens vingesus, når vi begiver os igennem byen, der blev grundlagt for mere end 10.000 år siden. I dag er byen især kendt for sin skønne havneatmosfære, hvidmalede huse og mange små gallerier samt kunsthåndværksteder. Resten af dagen er til fri disposition, inden der er middag på vores hotel, Clarion Hotel Stavanger, om aftenen. 

 

Dag 5 – 6: Lysefjorden, Prædikestolen og færgen hjem 

Vi er nu nået frem til turens sidste dag med store oplevelser i Norge. Vi kører efter morgenmaden mod havnen i Stavanger. Her skal vi med på en 3 timers bådtur med lokalguide på Lysefjorden. Her ser vi blandt andet den berømte og imponerende Prædikestol. Plateauet er nærmest fladt, og har en højde på 604 meter over havet. Efter en flot sejltur er vi tilbage i Stavanger ved middagstid, hvor der er tid til at finde noget frokost og nyde byen en sidste gang. Efterfølgende kører vi mod havnen i Risavika, hvor vi sejler kl. 20. Der vil være aftensmadsbuffet i skibets restaurant. Efter sejladsen fra Norge til Danmark, lægger vi til i Hirtshals kl. 8. Der vil være morgenmadsbuffet ombord på færgen. Efterfølgende forlader vi færgen, og turen går nu mod vores hjembyer. 

 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

 • Bustransport i 6 dage 
 • 2 overnatninger på Fjord Line i indvendig kahyt 
 • 1 overnatning på Scandic Bergen City 
 • 1 overnatning på Scandic Maritim Haugesund 
 • 1 overnatning på Clarion Hotel Stavanger 
 • Morgenmad dag 2-6 
 • Middag dag 1-5 
 • Billet til Fløibanen T/R 
 • Entréer til:

- Edvard Grieg museet  

- Troldhaugen

- Vikinggaarden Avaldsnes 

 • Sejltur på Lysefjorden – Rødne Fjord Cruise 
 • Dansk rejseleder 
Gå til toppen af siden