Bestil

Vilnius

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Tag med til Vilnius, en af Europas hyggeligste hovedsteder. I løbet af 4 dage får du rig mulighed for at udforske den historiske by, der blandt andet byder på masser af fantastiske restauranter.

In stock
Travel Code
FOR-LT-001

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Litauens lille hovedstad, der altid har stået lidt i skyggen af Riga og Tallinn. Byen har helt sin egen charme og rummer en skøn blanding af flotte historiske bygninger, moderne kunst og et væld af gode spisesteder.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 – Ankomst og aftenbyvandring  

Der er afrejse ved middagstid fra Danmark og ankomst i Vilnius om eftermiddagen. Efter en kort bustur fra lufthavnen, kommer vi til vores hotel, der ligger i centrum af byen. Efter check-in og en god middag på vores hotel, gør vi klar til en kort spadseretur med vores rejseleder, der vil vise os de omkringlede gader.  

Dag 2 – På opdagelse rundt i Vilnius gamle bydel  

Vores rejseleder vil i dag, tage os med rundt i de smalle brostensbelagte gader og forbi nogle af byens vigtigste seværdigheder. I et passende tempo går vi igennem den gamle bydel, som er på UNESCO’s verdensarvsliste. Her finder man en arkitektonisk blanding af gotiske og barokke kirker og et rådhus fra klassicismen. Hovedgaden i den gamle bydel Pilies Gatvé, forbinder de store pladser, Katedralpladsen og Råhdhuspladsen, som er et oplagt sted at slå sig ned til frokost. Vi fortsætter rundt i byen, og kommer forbi universitetet, der er et af de ældste i hele Centraleuropa. Vi når ud til den smukke Morgengryets Port, som ikke er en helt almindelig byport. Den er et vigtigt pilgrimsmål for litauiske og polske katolikker. I portens kapel findes nemlig det hellige ikon af Jomfru Maria, barmhjertighedens moder. 

Dag 3 – Udflugt til Trakai  

I dag, skal vi en tur uden for Vilnius, nærmere bestemt til landets tidligere hovedstad Trakai. Her besøger vi slottet, der ligger på Trakai-øen. Det er bygget i begyndelse af 1400-tallet og er en stor del af Litauens fascinerede kulturarv. Vi får en rundvisning, hvor vi bliver klogere på slottes glorværdige historie og ser de forhistoriske fund og kunstværker. Om eftermiddagen slapper vi af i Vilnius, hvor der god tid til at kigge sig omkring og måske købe nogle lokale produkter med hjem. De gamle håndværkstraditioner lever stadig i Litauen, og produkter med hørstoffer og rav er meget populære souvenirs. 

Dag 4 Hjemrejse 

Vi pakker ned og siger pænt farvel til Vilnius for denne gang. Transferbussen kører os det sidste stykke ud til lufthavnen, hvor flyet afgår mod Danmark. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

  • Fly fra Billund til Vilnius t/r  
  • Indtjekket bagage og håndbagage
  • Bustransfer til lufthavnen i Danmark t/r 
  • Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r
  • Ophold 3 nætter i Vilnius
  • Halvpension på hotellet
  • Byvandring i den gamle bydel
  • Udflugt til Trakai slottet  
  • Dansk rejseleder
Gå til toppen af siden