Berlin

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Kom med på en spændende tur til Berlin, hvor vi ser på nogle af de mindre kendte serværdigheder i den Tyske hovedstad.

In stock
Travel Code
FOR-DE-004

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Lige meget, hvor mange gange man besøger den tyske hovedstad, så bliver man aldrig helt færdig med Berlin. På denne tur glemmer vi selvfølgelig ikke på de store attraktioner, men vi bruger mere tid på de lidt mindre kendte.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Guten Tag Berlin

Turen går sydover gennem Slesvig-Holsten og undervejs får vi kaffe og rundstykker. Ved frokosttid når vi til det område, hvor grænsen tidligere gik mellem Øst- og Vesttyskland. Det er også her vi spiser vores medbragte frokost sandwich. Herefter fortsætter vi gennem det frugtbare landbrugsområde, som er præget af de store kollektivbrug. Sidst på eftermiddagen når vi frem til vores hotel, der ligger midt på Alexander Platz i centrum af Berlin. 

Dag 2 - Alt det bedste af hovedstaden

Reichstag, Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Berliner Dom, Museumsinsel, Terrorens Topografi, Holocaust Monumentet, ja man kunne blive ved og ved. På dagens byrundtur kommer vi omkring alle Berlins største attraktioner, og vi få en klar fornemmelse af, hvordan historien har sat sit tydelige aftryk på byen. Lidt længere ude af byen, i den gamle amerikanske zone, skal vi besøge De Allieredes Museum. Her oplever vi en helt anden slags historie, nemlig hvordan fjender blev til venner i årene efter anden verdenskrig. Her ser vi, hvor stor betydning de allierede har haft for Vestberlins overlevelse. Både gennem Sovjetunionens blokade i efterkrigsårene, og under den kolde krig, da Vestberlin lå som en øde ø i Østtyskland.

Dag 3 - Trebanter og tårer

Alltag in der DDR er et meget anderledes museum. Her fortælles om hverdagen i det gamle DDR. Her kan vi blandt andet se en Trabant med telt på taget, som var højeste mode for DDR borgere, der skulle på campingtur. Det er også her, man tydeligt kan se, at de strenge forhold styrkede sammenholdet, og pustede liv i en skjult og stille modstand mod regimet. I Bernauerstrasse, lå Dokumentationscenteret. Her finder vi det sidste stykke af Berlinmuren, hvor både den indre og den ydre mur er bevaret. Da muren stadig skar igennem Berlin, kørte togene stadig på tværs, og i 1962 blev der bygget en rejseterminal i DDR ved Friedrichstrasse station. Rejseterminalen blev brugt til grænsekontrol, og den fik snart det folkelige navn Tränenpalast eller "tårernes palads". Her kan man sagtens forstille sig, hvordan det var at stå i en kilometer lang kø, for så at blive afvist.

Dag 4 - Sanssouci og et lille stykke Rusland

På vejen til Potsdam, kommer vi forbi KaiserWilhelm Gedächtnis Kirche, der i folkemunde kaldes ”pudderdåsen og læbestiften”, hvilket giver mening når vi ser det. Vi fortsætter ad den berømte Kurfürstendamm. I Potsdam ligger Frederik den Stores rokokoslot Sanssouci. Slottet ligger i den smukkeste
park, og vi kan gå rundt både ude og inde. Vi fortsætter på en lille byrundtur, hvor vi blandt andet kommer forbi Cecilienhof, hvor Truman, Churchill og Stalin mødtes i 1945. På frilutfsmuseet Alexandrowka, der er en lille russisk koloni, går vi rundt blandt de små træhuse, der blev bygget i 1826 og 1827.
Området er helt unikt, og derfor også på UNESCO’s verdensarvsliste.

Dag 5 - Auf Wiedersehen

Vi tager afsked med Berlin og påbegynder hjemturen. På vej ud af byen, kommer vi forbi det Olympiske Stadion, inden det atter går
nordpå. Hen på eftermiddagen, når vi frem til den danske grænse, hvor der bliver mulighed for at handle, inden vi kører så det sidste stykke hjem.

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • Bustur 
 • Kaffe og rundstykker 
 • Frokostsandwich 1. dag 
 • 4 overnatninger på Hotel Park Inn 
 • 4 x morgenmad
 • Byrundtur i Berlin 
 • Følgende besøg: De Allieredes Museum, Alltag in der DDR, Tränenpalast, Sanssouci, Museum Alesandrowka 
 • Dansk rejseleder 
    Gå til toppen af siden