Djursland

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Tur langs smukke kyster, brostensbelagte byer og igennem den betagende Nationalpark Mols Bjerge.

In stock
Travel Code
FOR-DK-008

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Sammen udforsker vi Djursland, der rummer masser af oplevelser. Ombord på Fregatten Jylland skal vi opleve historiens vingesus og dykke ned i skibets storslåede historie. Vi skal opleve den vilde natur i Nationalpark Mols Bjerge, og kommer naturligvis forbi Ebeltoft, med de små idylliske gader og den nyrenoverede Maltfabrik, der er omdannet til et kulturhus. Vi har ophold på toppen af Norddjurs, i Grenaa, på Hotel Marina og herfra er der nem adgang til stranden og marinaen. 

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Det Grønne Museum, Hylkegaard

Efter opsamling bliver første stop på denne dejlige 3-dages tur, et besøg på Det Grønne Museum, der er Danmarks nationale museum for jagten, skoven, landbruget og maden. Museet ligger i skønne omgivelser på herregården Gl. Estrup. Vi får en spændende rundvisning og går på opdagelse blandt de mange historiske landbrugsmaskiner, skovmaskiner og jagtredskaber. Afslutningsvis får vi serveret smørrebrød i restaurant Den Gamle Stald.  

I løbet af eftermiddagen køres via Norddjursland, bl.a. forbi herregårdene Mejlgaard og Sostrup, inden vi hen på eftermiddagen holder ind ved Hylkegaard, som er en lille hyggelig gårdbutik og galleri. Her bliver der tid til et lille stop, inden vi fortsætter til Grenaa, hvor middagen venter på Hotel Marina.  

Dag 2 - Fregatten Jylland, Ebeltoft, Nationalpark Mols Bjerge

I dag går turen mod Mols og Ebeltoft. Vi lægger ud med at besøge det imponerede træskib, Fregatten Jylland. Skibet blev søsat i 1860 som et krigsskib med 44 kanoner, dampmaskine og et mandskab på 437 sømænd. Vi bliver modtaget af en dygtig skibsguide, der vil give os en indledende introduktion, inden vi selv går på opdagelse rundt på skibet. Efterfølgende er der tid på egen hånd til at besøge Ebeltoft og finde et godt frokoststed. Husk at gå en tur forbi den nyrenoverede Maltfabrik, som er blevet omdannet til et samlingspunkt for kreativitet, kultur og erhverv i hjertet af byen.  

Om eftermiddagen skal vi på tur i Nationalpark Mols Bjerge, som de seneste år har ændret karakter, da masser af nåletræer er fjernet, så man nu kan se det smukke istidslandskab. Via Dragsmur fortsætter vi til Helgenæs, hvor vi kører ud til det yderste punkt ved Sletterhage Fyr, hvor skibene mod Aarhus kommer ganske tæt på land. På turen tilbage til Ebeltoft kører vi gennem Knebel, Agri og Femmøller. Om aftenen er der igen middag på vores hotel.  

 

Dag 3 - Stenvad Mosebrugscenter, Rosenholm Slot

Når den dejlige morgenmad er veloverstået, går turen mod Stenvad Mosebrugscenter. Her fornemmer man en snert af mosens mystik, og vi ser modeller af forskellige mosetyper samt originale og genopbyggede redskaber til tørvegravning.  Vi skal naturligvis også med Tørvebanen, hvor et renoveret lokomotiv kører os ud i naturen på den gamle smalsporede jernbane fra tørveproduktionens storhedstid. Vi slutter af med at nyde vores medbragte madpakker.  

Efterfølgende kører vi igennem de smukke landskaber på Djursland, her kan også tilføjes et besøg på f.eks. på det historiske Rosenholm Slot.  

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

  • Bus i 3 dage
  • Ophold i 2 nætter på Hotel Marina
  • Halvpension på hotellet
  • 2 x Frokost
  • Entré og rundvisning på Det Grønne Museum
  • Entré og intro på Fregatten Jylland
  • Besøg i Ebeltoft og ved Rosenholm Slot
  • Entré og togtur i Stenvad Mosebrugscenter
  • Chauffør som rejseleder
Gå til toppen af siden