Fyn & Øer

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Få 4 fantastiske dage i det Sydfynske. I kommer på en smuk tur ned langs hele vestkysten og besøger også Det Sydfynske Øhav, med tur til Ærø, Tåsinge og Langeland.

In stock
Travel Code
FOR-DK-010

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En tur hvor vi både skal med veterantog og en tur til søs. Vi skal med lokal guide rundt på Ærø, og besøge de vilde heste i Gulstav Mose på Langeland. I nyborg skal vi rundt på den gamle borgmestergård, inden vi hilser på Amanda i Kerteminde.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Togtur med Sydfyns Veteranbane, Tåsinge og Valdemar Slot

Efter endt opsamling går turen over Fyn. Undervejs stopper vi og får kaffe og rundstykke. Vi tager den smukke vej ned langs vestkysten til den lille by Korinth. Her venter et gammelt veterantog på os, og vi kører en tur gennem det smukke landskab til Fåborg. Her mødes vi igen med bussen, der triller os ned til havnen. Når nu vi er på havnen, skal vi selvfølgelig spise frokost på Fåborg Røgeri. Vi får en platte med forskellige specialiteter, som alle er røget på stedet. Der findes en alternativ menu til dem, som ikke er til fisk. Desserten er en softice fra Ishuset, der ligger lige ved siden af. 

Vi fortsætter nu ned langs kysten til Svendborg, hvor turen går over broen til Tåsinge. Her kører vi en lille tur rundt på en hvor vi b.la. kommer forbi Landet Kirke, hvor de berømte elskende Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravede. Når vi kommer til Valdemar Slot, bliver der tid til at gå en tur langs vandet. 

Herfra kører vi til vores hotel. 

Om aftenen er der middag i hotellets restaurant. 

Dag 2 - Rundtur på Ærø med lokal guide

I dag står vi til søs, når vi fra Svendborg tager færgen til Ærø. Ved ankomsten mødes vi med vores lokalguide og fortsætter til Marstal. Her går vi gennem byens små gader ned til havnen og den 185 år gamle og 1,2 km lange havnemole. Her ligger også Nationalmuseets mere end 100 år gamle sejlskib Bonavista, som er ny-restaureret for næsten 40 millioner kr. Ærø er jo synonym med søfart, så vi skal selvfølgelig besøge Søfartsmuseet, der fortæller den spændende, men også barske historie om, hvordan havet har berørt de fleste skæbner på øen. Efter besøget tager vi på ”Den glade Gris”, hvor de venter med smørebrød. Vi skal også besøge Voderup Klint. Her kan man gå 33 m. ned ad trapperne til stranden, eller hen ad de kæmpemæssige græsklædte terrasser, som afgræsses af køer. I godt vejr kan man se til Tyskland. Lidt længere mod vest kan skal vi se den gamle hovedgård, hvis beboelse fra 1580 ligger på en ø med 5 m høje vægge af granitsten midt i den omkransende vandgrav. Derudover kommer vi også forbi 5 – 6 af øens smukke landsbyer 

Dagens sidste stop på Ærø bliver i Ærøskøbing, hvor vi skal på en lille byrundtur inden vi skal med færgen hjem til Svendborg. 

Dag 3 - Udflugt på "Bøllernes" Langeland

Vi tager endnu en ø-tur, denne gang på ”Bøllernes ø” Langeland. Vi starter med at køre til Langelandsfortet, hvor vi får en rundvisning. Fortet blev under Den Kolde Krig brugt som militærkommando og havde til opgave at overvåge af Østersøområdet. Fortet blev nedlagt i 1993 og er i dag en del Koldkrigsmuseet. Inden vi kører til frokost besøger vi de vilde heste i Gulstav Mose. Her lever de indhegnet, uden den store indblanding fra mennesker, men der er fri adgang for besøgende.  

Turen går nu mod Tranekær, hvor vi endelig stifter bekendtskab med nogle af de berømte ”bøller”. Inden vi er kommet forbi Tobaksladen, har vi nemlig helt sikkert set skilte til nogle af de sjove stednavne, så som: Kassebølle, Simmerbølle, Klavsebølle og Tullebølle. Når vi kommer til Transkær skal vi ind og se Medicinhaverne, der ligger ved det smukke gamle Tranekær Slots. Inden vi kører hjemad igen.

Dag 4 - Borgmestergården i Nyborg og Kerteminde

Turen går op langs den fynske østkyst og i Lundeborg gør vi et kort stop og går en lille tur på havnen. 

I Nyborg skal vi besøge byens gamle borgmestergård. Bygningens historie går helt tilbage til 1570’erne, men stammer i sin nuværende skikkelse fra den gård, som borgmester og storkøbmand Mads Lerche lod opføre på stedet i 1601. Vi får en spændende rundvisning, der tager os tilbage til en svunden tid. Tilbage i nutiden fortsætter vi til frokost i Kerteminde. 

Der er nu tid på egen hånd til at gå lidt rundt i byens hyggelige gader inden vi stille og roligt begynder turen hjemad igen. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen Inkluderer:

 • Bus i 4 dage inkl. færge til Ærø
 • Ophold i 3 nætter i Svendborg eller på Tåsinge 
 • Halvpension på hotellet 
 • 4 x frokost, samt en softice fra "Ishuset" dag 1
 • Togtur med Sydfyns Veteranbane fra Korinth til Fåborg  
 • Rundtur på Tåsinge 
 • Rundtur på Ærø med lokalguide 
 • Entré til Marstal Søfartsmuseum, Langelandsfortet, Medicinhaverne ved Tranekær Slot
 • Guidet rundvisning på Langelandsfortet 
 • Besøg ved Gulstav Mose og de vilde heste
 • Besøg ved ”Tobaksladen”  
 • Kaffe og kage på Tranekær Slotsmølle 
 • Entré og rundvisning på Borgmestergaarden i Nyborg
 • Chauffør som rejseleder 
Gå til toppen af siden