Sønderjylland

Vi skræddersyer din rejse – kontakt os for et tilbud

Kom med på tur i smukke og historiske Sønderjylland, hvor I kommer til at opleve alt fra Grænsemuseet til Dybbøl Mølle.

In stock
Travel Code
FOR-DK-009

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Vi drager på tur i det sønderjyske, hvor det emmer af historiens vingesus, charmerende byer og dejlige oplevelser i naturen. Fra den gamle grænse går turen ned mod Als og Sønderborg. Historierne står i kø, når vi både besøger Dybbøl Mølle og de kongelige slotte i Gråsten og Schackenborg. Det hele sluttes af i Haderslev Fjord,  idylliske Årø.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Skamlingsbanken, Christiansfeld og Grænsemuseet

I løbet af formiddagen når vi til Skamlingsbanken, Sønderjyllands højeste punkt. Herfra nyder vi udsigten over Lillebælt til Fyn. Banken (bakken) er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland. 

Turen fortsætter til Christiansfeld. Vi får en lille frokost på Brødremenighedens Hotel og derefter går vi en tur rundt i den særprægede by. Det var Christian d. 7, der i 1773 gav Brødremenigheden jord til den - i dag vel smukkeste Brødremenighedsby i Europa. Rigtig mange af de karakteristiske gule huse, samt kirken står her jo stadig. Efter et dejligt ophold i ”Honningkagebyen” bevæger vi os lige nord for byen til Grænsemuseet.  

Det var lige udenfor museets vinduer, at Kong Christian d. X red over grænsen, blev tiljublet og det var her, han løftede en lille, hvidklædt pige op på sin hest. Her oplever vi historien om en af Danmarkshistoriens store begivenheder 10. juli 1920. 

Dag 2 - Gråsten, Dybbøl Mølle og Als

I skrivende stund håber vi meget på, at denne dag starter med et besøg i Gråsten- hvor vi skal gå tur i Slots- og Køkkenhaven. Alt afhænger dog af, hvornår den kongelige familie forlader Gråsten i august 2021. Der er også bestilt et besøg i den smukke Slotskirke. Kirken er i øvrigt det eneste af Ahlefeldternes gamle slot, der overlevede branden i 1757. Besøget i kirken afhænger også af, hvornår Kongefamilien forlader Gråsten  

Dagen byder også på et besøg ved Dybbøl Mølle. Hvilket sted er mere oplagt at besøge, når der skal fortælles om tiden 1864-1920. Det meget danske symbol blev centrum for de voldsomme kampe 1848-49 og 1864. Under begge Slesvigske Krige blev den skudt ned, men på ny genopbygget. Vi får en rundvisning her. 

Senere denne dag kører vi også en lille rundtur på det sydlige Als, fx til Mommark og Augustenborg. Vi kører til slottet, et af Danmarks flotteste barokslotte. I mange årtier var her psykiatrisk hospital, men nu er Natur- & Erhvervsstyrelsen rykket ind. Vi kan gå en lille tur i Slotshaven. Historien fortæller, at det måske var her i haven, at H.C. Andersen blev inspireret til eventyret om ”Den lille pige med svovlstikkerne”. 

Dag 3 - Schackenborg Slot og Højer

I dag skal vi vestover. Dagens højdepunkt er et besøg på Schackenborg Slot i hyggelige Møgeltønder. Byen er en af landets ældste byer og derfor et meget originalt stykke Danmark, især den maleriske Slotsgade. 

Vi ser de smukke bygninger på tæt hold – også indefra. Vi hører om de 11 generationer Schack, som har boet her og om tilbagevendingen til det danske Kongehus i 1978. Prinseparret boede her indtil 2014, men det er stadig deres andet hjem og hele familien er meget glade for Møgeltønder og omegn. 

Vi kommer også videre ud til Vadehavet, hvor vi kigger lidt på Højer og sluserne. Måske vil nogle af jer gerne købe en god sønderjysk pølse med hjem fra den berømte slagter i Højer?  

Dag 4 - Rundtur på Årø

Vi forlader Sønderborg for denne gang og begiver os til Årøsund, hvorfra vi sejler til Årø – ”Lillebælts Perle”. Sejlturen tager 7 min, bussen er med på øen og vi bliver mødt af Marianne fra Brummers Gård. Vi vil høre om ø-livet, smage et glas vin hos Jakob på vingården, besøge Julekirken og får frokost på Brummers Gård. 

Tilbage på fastlandet igen skal vi selvfølgelig ind til Haderslev. Rejselederen tager os med på en gåtur i byens gamle gader, til torvet og Domkirken. 

Udfyld nedenstående formular og vi skræddersyer et tilbud til dig

down v arrow

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

 • Buskørsel i 4 dage  
 • Ophold i 3 nætter i Sønderborg
 • Halvpension på hotellet
 • 2 x Frokost 
 • Entré på Genforeningsmuseet i Taps 
 • Entré og rundvisning ved Dybbøl Mølle 
 • Entré Gråsten Slotskirke (Hvis den er åben) 
 • Entré og rundvisning på Schackenborg Slot  
 • Lokalguide Christiansfeld 
 • Rundtur på Årø med lokalguide – inkl. færge t/r  
 • Vinsmagning på Årø
 • Chauffør som rejseleder
Gå til toppen af siden